Eğlence

Sezen Aksu Spotify’da zirveyi bırakmıyor

sezen aksu spotify

Spotify, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak amacıyla Türkiye’de ve dünyada en çok dinlenen kadın sanatçıları açıkladı. Çevrimiçi müzik platformu, içeriği kadınlar tarafından hazırlanan dünya genelindeki popüler podcast’leri de 8 Mart’ın şerefine listeledi.

1 Ocak ? 1 Mart 2019 tarihleri arasındaki verileri kapsayan analize göre, Ariana Grande Spotify’ın dünya genelinde en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde zirvede yer alıyor. Ariana Grande’yi Billie Eilish ve Lady Gaga izliyor. Türkiye’de ise zirvenin sahibi “Minik Serçe” Sezen Aksu oldu. Aksu’yu Ariana Grande ve Billie Eilish takip ediyor. Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde Gülşen, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil ve Simge‘nin yanı sıra Dua Lipa ve Sia gibi uluslararası isimler de yer alıyor.

Küresel en çok dinlenen sanatçılar listesinin kalanında ise şu isimler bulunuyor: Halsey, Dua Lipa, Taylor Swift, Rihanna, Cardi B, Selena Gomez, Nicki Minaj, Sia, Bebe Rexha, Karol G, Camila Cabello, Anne-Marie, Becky G, Beyoncé, Demi Lovato, Miley Cyrus ve Adele.

Spotify için podcast’lerin önemi son zamanlarda giderek artıyor. Genişleyen bu portföyde kadınlar tarafından hazırlanan içerikler de hatırı sayılır bir yer kaplıyor. Karen Kilgariff ve Georgia Hardstark gibi komedyenler tarafından hazırlanan gerçek suç komedi serisi My Favorite Murder, platformun en popüler podcast’i hâline gelmiş durumda. Crime Junkie ikinci sırada yer alırken, üçüncülüğe Christine Schiefer ve Em Schulz‘un hazırladığı And That’s Why We Drink yerleşiyor.

İLGİLİ HABERLER