Teknoloji

Spotify’ın Türkçe müzik arşivi zenginleştirildi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

US-IT-MUSIC-SPOTIFY

Dünyanın önde gelen dijital müzik platformlarından biri olan Spotify uzun zamandır Türkiye’de de bulunuyor, ancak söz konusu Türkçe şarkılar olduğunda Spotify’ın müzik arşivi biraz yetersiz kalıyordu. Geçtiğimiz günlerde Vodafone ve Spotify’ın işbirliğinin açıklandığı toplantıda gerekli anlaşmaların yapıldığı ve çok yakında Spotify arşivinin daha da zenginleşeceği söylenmişti.

Spotify söz konusu adımı attı ve Türkçe müzik arşivine binlerce şarkı ekledi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Teoman’dan Müslüm Gürses ve Ajda Pekkan’a kadar birçok sanatçının şarkıları Spotify’dan dinlenmeye başlandı.

Söz konusu 90’lar olduğunda da Spotify bundan böyle başvurulacak ilk kaynaklardan biri olacak gibi görünüyor. iTunes’ta veya diğer Türkçe müzik platformlarında var olan, ancak Spotify’da dinleyemediğimiz 90’ların birçok hit parçasını da artık Spotify ile birlikte dinlemek mümkün oluyor.

Uzun zamandır beklenen bu gelişmeyle ilgili olarak Spotify Türkiye Ülke Direktörü Ergül Çivi, “Türkiye?de çok sevilen muhteşem sanatçılarımız var ve yerel müzik biz Türkler için her zaman bir gurur kaynağı olmuştur. Şimdi bütün Türkçe müzik hayranları platformumuzda sevdikleri sanatçıların şarkılarını dinleyebilir ve sevdikleri müziğin keyfini çıkarabilirler.” diye konuştu.

Bu arada Spotify’ın bu önemli gelişmeyi kutlamak amacıyla Türkçe müziğin en hit şarkılarından oluşan bir çalma listesi de hazırlamış.

İLGİLİ HABERLER