Eğlence

Spotify sesli kitaplar için özel abonelik planı sunuyor

spotify sesli kitaplar

Spotify sesli kitaplar ile olan etkileşiminde yeni bir dönem başlattı. Platformda sesli kitaplar bir süredir mevcut olsa da, özel bir plan sunulmamıştı. Ancak Sesli Kitap Erişimi adını taşıyan yeni abonelik planının sunulmasıyla bu durum değişiyor.

ABD’de kullanıma sununlan bu plan için aylık 9.99 dolar ödemek gerekiyor. Bu ücret karşılığında aboneler her ay toplam 15 saat boyunca sesli kitap dinleme imkanına kavuşuyor.

Bu plan kulağa hoş gelse de, Spotify’ın Premium planının ABD’deki aylık fiyatının da 10.99 dolar olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Kullanıcılar sadece 1 dolar fazla ödeyerek yine 15 saat sesli kitap dinleyebiliyor. Buna ek olarak, reklamsız müzik ve podcast erişimi de Premium planın faydaları arasında yer alıyor. Dolayısıyla Premium planının Sesli Kitap Erişim planına kıyasla daha mantıklı bir tercih olduğu söylenebilir.

Spotify sesli kitaplar ile olan etkileşimdeki artışa dikkat çekiyor

Ancak sadece sesli kitaplara erişim imkanı sunan bir planın da kullanıcılar tarafından talep edildiği anlaşılıyor. Spotify’ın kullanıcılar tarafından gelen bir isteğe yanıt vermesinin de mantıklı olduğunu söylemek gerekiyor.

Spotify Premium planı içinde sesli kitaplar sunmaya başladığından bu yana günlük sesli kitap aramalarının ve etkileşiminin yüzde 45 oranında arttığı belirtildi. Sesli Kitap Erişim planı, yukarıda da belirttiğimiz gibi sadece ABD’de de kullanılabiliyor. Şirketin katalogunda 200 binden fazla sesli kitap bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER