Eğlence

Spotify sesli kitap pazarına iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor

spotify google

Spotify sesli kitap alanında büyük açılımlara hazırlanıyor. Şirket konuyla ilgili açıklamayı yıllık yatırımcı etkinliğinde yaptı. Spotify geçtiğimiz yılın kasım ayında sesli kitap dağıtım platformu Findaway’i satın alarak bu alana olan ilgisini göstermişti. Ancak Spotify’ın sesli kitaplara olan ilgisi düşünülenden daha fazla gibi görünüyor.

Spotify’ın müzik ve podcast yayıncılığında uyguladığı modeli sesli kitaplar için de izlemesi bekleniyor. Platforma ücret ödemeyenler sesli kitaplara araya giren reklamlar eşliğinde erişmeye devam edebilecek gibi görünüyor. Premium kullanıcıların ise reklamsız bir deneyim yaşaması bekleniyor.

Söz konusu iş modeli, Audible gibi platformların tam tersi gibi görünüyor. Storytel gibi platformlar ise bir abonelik ücreti karşılığında tüm kataloglarını sunuyor. Spotify’ın farklı iş modelleriyle sahneye çıkması, sesli kitap dünyasında bir değişimin önünü açabilir.

Spotify’ın sesli kitaplarla ilgilenmesine şaşırmamak gerekiyor. Sesli kitaplar gelir bakımından kitap pazarının yarısına tekabül ediyor. Spotify’ın da bu pastadan pay almasına şaşırmamak gerekiyor.

Spotify sesli kitap sunmaya ne zaman başlayacak henüz bilinmiyor. Ancak şirketin iddialı hareket edeceği rahatlıkla anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER