Eğlence

Spotify kullanıcıları yakında sesini duymak istemedikleri şarkıcıları engelleyebilecek

spotify

Spotify kullanıcıları yakında duymak istemedikleri şarkıcılardan tamamen kaçabilecek. Çevrimiçi müzik platformu, hâlihazırda iOS uygulaması içinde bir engelleme özelliğini test ediyor. Bu özellik kapsamında engellenen şarkıcıların şarkıları çalma listelerinde, müzik kütüphanelerinde ve hatta radyolarda bile kullanıcıların karşısına çıkmayacak.

Engelleme özelliği, şu an için sadece şarkıcının kendi diskografisinde görünen şarkılar için işliyor. Eğer engellenen şarkıcı başka bir şarkıcıyla düet yaptıysa söz konusu eser engellenmiyor. Spotify’ın engelleme özelliğini test ettiğini ortaya çıkaran Thurrott, bu konunun 2017’de de çevrimiçi müzik platformunun gündemine geldiğini ve kapsamlı bir değerlendirmenin ardından özelliğin rafa kaldırıldığını açıkladı.

Spotify son zamanlarda şarkıcı R Kelly’ye yönelik protestolar nedeniyle ciddi bir baskı altında. R Kelly’nin 25 yıl boyunca gerçekleştirdiği cinsel şiddet ve tacizlerin bir belgeselle gün yüzüne çıkmasının ardından ABD’de #MuteRKelly sloganıyla başlayan protestolar çerçevesinde Spotify’ın şarkıcının eserlerini katalogundan çıkarması istenmişti. R Kelly şarkılarını kendi hazırladığı çalma listelerinden çıkaran çevrimiçi müzik platformu, şarkıcının tamamen susturulması konusundaki kararı ise kullanıcılarına bırakacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER