Eğlence

Spotify Rusya’daki tüm faaliyetlerini askıya alıyor

spotify 2023 yılın özeti
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ikinci ayına girerken, Rusya’daki hizmetlerini askıya alıyor. Yapılan bir açıklamada şirket, ülkedeki kapanmasının başlıca nedeni olarak ordu hakkında yalan haberlerin yayılmasını 15 yıla kadar hapisle cezalandıran yeni Rusya yasasına atıfta bulunuyor gibi görünüyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Spotify sözcüsü, The Verge sitesine verdiği demeçte, Spotify’ın bölgede güvenilir, bağımsız haber ve bilgi sağlamak için hizmeti Rusya’da çalışır durumda tutmanın kritik derecede önemli olduğuna inandığını belirtti. “Ne yazık ki, yakın zamanda çıkarılan ve bilgiye erişimi daha da kısıtlayan, ifade özgürlüğünü ortadan kaldıran ve belirli haber türlerini suç haline getiren mevzuat, Spotify çalışanlarının ve hatta muhtemelen dinleyicilerimizin güvenliğini riske atıyor. Seçeneklerimizi ve mevcut koşulları dikkatlice değerlendirdikten sonra, Rusya’daki hizmetimizi tamamen askıya alma konusunda zor bir karara geldik.”

Sözcü, şirketin hizmetin Nisan ayı başlarında tamamen askıya alınmasını beklediğini söyledi.

Spotify, mart ayının başlarında Kremlin destekli RT ve Sputnik yayın organlarının içeriklerini kaldırdı ve Rusya’daki ofisini kapattı, ancak bu yeni adım, ülkedeki akış hizmetini kapatarak daha da ileri gidiyor. Ayrıca şirket, mart ayında ücretli abonelik hizmetinin artık Rusya’da sunulmayacağını söylemişti.

Diğer teknoloji şirketleri, Ukrayna’nın işgaline yanıt olarak Rusya’daki hizmetleri benzer şekilde kapattı. Ancak Rusya, Meta’nın Facebook ve Instagram’ını yasaklamak da dahil olmak üzere kendi başına bazı önlemler aldı.

İLGİLİ HABERLER