Eğlence

Spotify Rusya ofisini süresiz olarak kapattı

spotify abone sayısı

Spotify, Rusya ofisini süresiz olarak kapattığını açıkladı. Şirketin açıklamasında bu kararın Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik haksız saldırısı nedeniyle alındığı belirtildi. Rusya’da 2021’in temmuz ayında yürürlüğe giren bir yasa, günlük kullanıcısı 500 binden fazla olan yabancı sosyal medya şirketlerinin ülkede ofis açmasını zorunlu hâle getirmişti.

Şirketlere verilen süre bu ay itibarıyla dolacak. Spotify, söz konusu yasa doğrultusunda ülkede ofis açan az sayıda şirketten biri olmuştu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ardından Batılı devletler Putin’in geri adım atması için ciddi yaptırımları hayata geçirmişti. Şirketler de bu yolculukta devletleri takip ediyor.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Geçtiğimiz hafta boyunca önceliğimiz çalışanların emniyetini sağlamak ve bilgiye erişimin her şeyden önemli olduğu bir zamanda Spotify’ın güvenilir bir bölgesel ve küresel haber kaynağı olma işlevini sürdürmek oldu.”

Spotify savaşın başlamasından bu yana binlerce içeriği incelediğini ve Rusya’nın devlet kontrolündeki medya kuruluşlarının hazırladığı ve paylaştığı içeriklerin bulunabilirliğini kısıtladığını da belirtti.

Spotify, Rusya hakkında daha önce başka adımlar da atmıştı. RT ve Sputnik’e ait tüm içerikler ABD ve Avrupa Birliği’nde erişimden çıkarılmıştı. Facebook, Twitter, Google gibi şirketler de Rusya’nın devlet medyasına yönelik benzer yaptırımlar uygulamıştı.

İLGİLİ HABERLER