Eğlence

Spotify podcast reklamlarını interaktif hâle getiriyor

spotify podcast

Spotify, podcast reklamları için “Uygulama İçi Teklifler” adını verdiği yeni bir yaklaşımı test etmeye başladı. Söz konusu yaklaşım sayesinde podcast sayfalarına reklam verenin ilgili web sayfasına giden bir bağlantı yerleştirmek mümkün hâle geliyor. Bu sayfa otomatik olarak podcast’te verilen promosyon kodu aktive edilmiş biçimde yükleniyor. Böylelikle kullanıcıların podcast reklamında verilen promosyon kodunu hatırlamasına gerek kalmazken, web sayfasında zaman kaybetmeleri de engelleniyor.

Bu yeni özellik, Spotify’ın interaktif reklamları için bir başlangıç olarak değerlendirilebilir. Şirketin reklam sorumlusu Jay Richman, markalar için daha direkt bir kanal oluşturmayı istediklerini dile getirdi.

The Verge sitesine konuşan Richman, şu ifadeleri kullandı: “Bence önce başlayıp daha sonra parçaları birleştirerek potansiyel bir yol haritasının nasıl görüneceği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bunu daha büyük bir inovasyon yolunda atılmış ilk adım olarak değerlendiriyoruz.”

Spotify’ın test çalışmalarındaki ilk iş ortakları Harry’s ve Hello Fresh markaları oldu. Harry’s ABD’de Last Podcast on the Left isimli içerikte bu yeni yaklaşımı test ederken, Hello Fresh de Almanya’da Herrengedeck isimli podcast’te test çalışması yapıyor. İnteraktif araç, kampanya aktif olduğu sürece erişilebilir olacak. Ancak tüm dinleyiciler bu aracı göremeyecek.

Spotify, interaktif podcast reklamlarının duyursunu geçtiğimiz ocak ayında yapmıştı. Podcast’lere gerçek zamanlı olarak reklam yerleştirebilen şirket, bu reklamları dinleyicinin konumuna ve diğer demografik bilgilerine göre yapabiliyor. Söz konusu özellik şu an için Spotify’ın kendisine ait podcast içerikleri için kullanılıyor. Verilen bilgiye göre, Spotify’ın portföyünde 100 adet parasallaştırılmış podcast içeriği bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER