Eğlence

Spotify podcast bölümün kapılarını tüm içerik oluşturucularına açıyor

spotify podcast otomobil gorunumu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify içerik üreticileriyle olan ilişkisini daha güçlü hâle getirmek için son zamanlarda daha aktif bir tavır içine girmişe benziyor. Kısa süre önce bağımsız sanatçılara müziklerini doğrudan platforma yükleme imkanı sunan şirket, bu imkanı başka içerik sahiplerine de açıyor. Spotify podcast bölümüne dileyen tüm podcast sahiplerinin içerik yüklemesine izin vermeye başladı.

Spotify’ın platformu podcast’lere doğrudan ev sahipliği yapmayacak. Çevrimiçi müzik platformu, podcast’in içerik sahibi tarafından sunucuya yüklenmesinin ardından kısa süre içinde mümkün olduğunca fazla kişiye ulaştırılmasını sağlayacak. Bunun için podcast’in RSS akışını Spotify’a iletmek yeterli olacak. Kısacası süreç podcast’in başka servislerde paylaşımına benzer şekilde işleyecek.

Podcaster’lar için Spotify adını taşıyan program, hâlihazırda beta aşamasında. Spotify da yaptığı açıklamayla platformun henüz içerik sahiplerinin istediği seviyede olmadığını, ancak geri bildirimler doğrultusunda platformda gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Bu doğrultuda içerik sahiplerine podcast’leriyle ilgili detaylı istatistiklerin de sunulacağı ifade edildi.

Spotify podcast sahiplerinin daha geniş kitlelere ulaşmasında etkili olabilir

Geniş bir kitleye ulaşabilmek, podcast sahiplerini en çok zorlayan konular arasında başı çekiyor. Toplam abone sayısı 180 milyonu geçen Spotify podcast sahiplerinin bu derdine çare olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER