Eğlence

Spotify Otomatik Kapatma özelliğini iOS’e getiriyor

spotify podcast

Spotify‘ın iOS uygulamasının kullanıcılarının uzun vadede uykuları bölünmeden, müzik eşliğinde uykuya dalması kolaylaşıyor. Spotify, mayıs ayında Android uygulamasında sunduğu Otomatik Kapatma özelliğini şimdi de iOS uygulamasında kullanıcılarıya buluşturuyor.

Otomatik Kapatma özelliğinde kullanıcılar, müziğin durması için 5 dakika ila 1 saat arasında bir zaman seçiyor. Belirlenen sürenin dolmasının ardından müzik otomatik olarak durduruluyor. Böylelikle gece uykudan bir anda müzik sesi eşliğinde uyanma ihtimali ortadan kalkıyor.

Uyku müziğinin veya eşlik edecek ortam sesinin belirlenmesinin ardından ekranın sağ üst köşesindeki üç nokta ikonuna dokunulduğunda seçenekler arasında “Otomatik Kapatma” görülüyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda ise kullanıcıların karşısına ses girişinin durdurulması için 5, 10, 15, 30, 45 dakika ve 1 saat ya da parça sonu gibi seçenekler çıkıyor.

Spotify Otomatik Kapatma özelliğini iOS kullanıcılarına kademeli olarak dağıtıyor

Uykudan önce dinleyecek bir çalma listesi bulunmayanlar için Spotify’ın “Uyku” bölümünde farklı tarzlarda çeşitli çalma listeleri yer alıyor.

Spotify’ın Otomatik Kapatma özelliği iOS kullanıcılarına kademeli şekilde dağıtılacak gibi görünüyor. Hâlihazırda elimizdeki iPhone’larda bu özelliğe rastlamış değiliz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER