Eğlence

Spotify ile müzikte bir yılın nasıl geçtiğini tüm hatlarıyla görün

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify-muzikte-bir-yil-071215

Spotify, 2015’in son ayına girilmesiyle birlikte yıl için genel bir değerlendirme yayınlayan çevrim içi platformların arasına katıldı. Ancak çevrim içi müzik servisinin bu değerlendirmeyi hazırlarken işin kişisel yönüne de eğilmesi, değerlendirmeyi muadillerinden farklı kılıyor.

İnteraktif bir formattaki “Müzikte Bir Yıl” sayfası, çevrim içi müzik servisinin kullanıcılarına 2015’te en sık dinledikleri şarkıları, şarkıcıları, albümleri ve müzik türlerini görme fırsatını veriyor. Bu bilgilere toplam müzik dinleme süresi, dinlenilen şarkı ve şarkıcı sayısı gibi istatistikler de eşlik ediyor.

Spotify mevsimsel müzikal zevkleri de gözler önüne seriyor

Mevsimsel dağılımın gerçekleştirilmesi ise müzik zevkinin dönemsel bakımdan nasıl farklılıklar gösterebileceğini ortaya koyuyor.

spotify-muzikte-bir-yil-071215-2

Kullanıcılar diledikleri takdirde kendilerine dair sonuçları bir bilgi kartı eşliğinde çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşabiliyor. Çevrim içi müzik platformu, geçtiğimiz hafta da küresel çapta 2015’in en popüler şarkı ve sanatçılarını açıklamıştı. Drake, Ed Sheeran, The Weeknd, Maroon 5 ve Kanye West, yılın en popüler şarkıcıları olurken; en popüler şarkı listesinin zirvesini Major Lazer’dan Lean On almıştı. OMI’dan Cheerleader’ın ikinci olduğu listede Uptown Funk ile Mark Ronson üçüncü, See You Again ile Wiz Khalifa dördüncü ve Love Me Like You Dou ile Ellie Goulding beşinci olmuştu. Spotify, Apple Music ile yoğun bir rekabete girdiği 2015’te kullanıcıları nezdinde popülaritesini önemli ölçüde korumuşa benziyor.

İLGİLİ HABERLER