EğlenceManşetler

Spotify mobil cihazlarda ücretsiz ve reklamlı müzik dinleme imkanı sunmayı planlıyor

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’de de faaliyete geçen Spotify’ın iOS ve Android uygulamaları üzerinden ücretsiz, ancak reklamlarla desteklenen müzik dinleme servisi sunacağı söyleniyor.

spotify-connect-261113

Spotify mobil uygulamalar üzerinden müzik dinleme imkanını sadece para ödeyen Premium abonelerine sunuyor. Ücretsiz ve reklamlı müzik dinleme olanağı sadece masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara yüklenen yazılım sayesinde mümkün oluyor.

Politika değişikliğiyle birlikte Spotify’a para ödemeyen dinleyiciler de şarkı aralarında reklamların dinletildiği şekilde, mobil cihazlarında müzik dinleme imkanına kavuşabilecek. Wall Street Journal tarafından verilen habere göre Spotify Sony Music Entertainment, Universal Music Group ve Warner Music Group ile telif oranlarıyla ilgili bir anlaşma imzaladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Teknoblog 101: Spotify nedir, nasıl kullanılır?

iTunes Radio ve Rdio gibi güçlü oyuncuların bulunduğu bir ortamda rekabet eden Spotify’ın mobil cihazlar için ücretsiz dinleme imkanı sunması, servisin daha fazla kullanıcıya ulaşmasına büyük katkıda bulunabilir. Tabii ki, Spotify’ın para ödemeyen mobil cihaz kullanıcılarına nasıl imkanlar sunacağı, şarkı atlama sayısına sınırlama getirip getirmeyeceğini de görmek gerekiyor.

Çevrimiçi müzik dinleme servisi geçtiğimiz temmuz ayında servisi kullanan kullanıcıların yüzde 20’den fazlasının bir abonelik satın aldığını açıklamıştı.

Eylül ayında Türkiye’de de faaliyete geçen Spotify’ın mobil cihazlarda ücretsiz dinleme imkanı sunma hamlesinin ülkemizi de kapsayacağını düşünüyoruz.

İlgili >> Wall Street Journal

İLGİLİ HABERLER