EğlenceManşetler

Spotify Mini player ile Facebook içinde müzik ve podcast dinleme imkanı

spotify miniplayer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify, kullanıcıların doğrudan Facebook uygulaması üzerinden şarkı ve podcast dinlemelerine olanak sağlayan yeni Mini player özelliğini bugünden itibaren Türkiye’de kullanıma sunuyor.

Spotify ve Facebook bugünden itibaren, yeni Spotify mini player deneyimini Türkiye’de de sunuyor. Miniplayer, dinleyicilerin uygulamalar arasında geçiş yapmasına gerek kalmadan, Facebook iOS ve Android uygulamalarında doğrudan Spotify üzerinden müzik ve podcast’leri dinlemesine olanak tanıyor.

Sosyal keşfi merkezine alan Spotify mini player deneyimi, kullanıcıların Facebook uygulamasından ayrılmak zorunda kalmadan şarkı ve podcast yayınlarını paylaşma ve etkileşim kurma yollarını daha da geliştirecek. Spotify Premium kullanıcıları, Spotify’dan tüm çalma özelliklerine doğrudan erişebilirken, ücretsiz kullanıcılar ise aynı deneyimi, karışık çalma modunda ve Spotify’dan gelen reklamlar eşliğinde yaşayabilecek.

Facebook Haber Kaynağı’ndaki paylaşımların yanı sıra kullanıcılar şarkıları, miniplayer deneyimi üzerinden doğrulanmış sanatçı gönderileri veya Facebook’ta kullanıcılar tarafından yüklenen ve lisanslı müzik içeren videolar aracılığı ile dinleyebilecek.

Spotify Mini player nasıl kullanılır?

Spotify Miniplayer özelliğini hemen kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Sizin, arkadaşınızın, herhangi bir aile üyenizin veya en sevdiğiniz içerik oluşturucunun Spotify üzerinden Facebook Haber Kaynağı’nda paylaştığı şarkı veya podcast bölümü için çal butonuna tıklayın.
  2. Mini player’ı ilk kez kullandığınızda, bir onay penceresinin açıldığını göreceksiniz, devam etmek için Bağlan’a tıklayın.
  3. Spotify’da oturum açtıysanız, uygulamalar otomatik olarak geçiş yapacak  ve dinleme deneyimi Spotify uygulamasından başlayacaktır. (Oturum açmadıysanız, açmanız  istenecektir).
  4. Facebook Haber Kaynağı’nı aşağı doğru kaydırmaya devam ettiğinizde de Spotify, müzik ya da podcast’leri çalmaya devam ediyor. Ama miniplayer’ı duraklatmak veya kapatmak için çalma seçenekleri üzerinde kontrolünüz olacak.

Mini player, dünya genelinde Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 175’ten fazla ülke pazarında kullanıma açıldı. İlgili tüm pazarları Spotify’ın blog sayfası For the Record üzerinden inceleyebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER