Eğlence

Spotify’dan müziğin birleştirici gücünü gösteren yeni girişim

spotify listening together

Spotify, müziğin birleştirici gücünü daha somut bir şekilde göstermek adına Listening Together (Birlikte Dinliyoruz) adını taşıyan yeni bir projeyi hayata geçirdi. Bu proje kapsamında oluşturulan özel internet sitesine girildiğinde; kullanıcılar, bir şarkının o anda birbirinden binlerce kilometre uzakta iki kişi tarafından aynı anda dinlendiğini görebilecek.

Spotify’ın burada dinleyici bilgilerini göstermediğini, sadece şehir isimlerini verdiğini belirtmekte fayda var. Mesela iki farklı kişi “Imagine” veya “Bored in the House” şarkılarını aynı anda dinleyerek bağlandıklarında, bu bağlantıların nerelerde oluştuğu ve hangi şarkının onları bir araya getirdiği görülebiliyor.

Spotify’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, platformda her saniye 30 binden fazla kişinin aynı şarkının “oynat” tuşuna bastığına dikkat çekildi. Çevrimiçi müzik ve podcast platformunun bu girişiminin temelinde medya sanatçısı Kyle McDonald’ın 2014’teki “mutlu tesadüfü bulma deneyi” bulunuyor. McDonald’a göre, iki farklı dinleyicinin aynı milisaniye içerisinde aynı şarkı için aynı anda “oynat” tuşuna basması “mutlu bir tesadüf” niteliği taşıyor.

Spotify, Listening Together girişimini çalma listeleriyle de destekliyor. Dolly Parton, Lil Yachty ve Selena Gomez gibi isimlerin farklı temalar çerçevesinde oluşturduğu şarkı listelerini sunan platform; proje için sürekli yenilenen, özel bir çalma listesi de hazırladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER