Eğlence

Spotify’dan çocuklara yönelik yeni uygulama

spotify kids

Spotify, “yeni nesil ses tutkunları” şeklinde tanımladığı çocuklar için özel olarak geliştirdiği Spotify Kids adını taşıyan yeni uygulamasını duyurdu. Sadece Spotify Premium Aile üyelerine özel olan uygulamanın hedef kitlesinde 3 yaşında veya daha büyük olan çocuklar bulunuyor.

Spotify Kids’in temelinde gizlilik ve güvenlik odaklı işlevler bulunuyor. Uygulama, çocukların kendi başlarına ya da aileleri ile birlikte keşfedecekleri şarkı, soundtrack ve hikayeleri kapsıyor. Aile paketinin bir parçası olduğu için reklam barındırmayan uygulamada tüm içerik, Spotify editörlerinin manuel olarak hazırladığı kayıtlardan oluşuyor. Spotify, editör ekibinin önceliğinin mevcut tüm içeriğin çocuklara uygun olması olduğunu da vurguluyor.

Çocukların giziliği de Spotify Kids’te üzerinde hassasiyetle durulan noktalar arasında bulunuyor. Bunun yanında ebeveyn kontrolü araçlarıyla da anne ve babaların içlerinin rahat etmesi hedefleniyor. Ebeveynler, çocukları için en uygun olacağını düşündükleri “Audio for Younger Kids” (Küçük Çocuklar İçin Ses) ya da “Audio for Older Kids” (Büyük Çocuklar İçin Ses) deneyim alternatiflerinden birini seçebiliyor.

Spotify Kids’in çocuklara sundukları ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Çocuklar kendi hesapları ile sevdikleri içeriği dinleyebilirler
  • Çocuklar için tasarlanan bir ortamda kendi zevklerini keşfedebilirler. Uygulamada çocuklara uygun olmayan içerikler filtreleniyor
  • Spotify uzmanları tarafından manuel olarak özenle seçilen müzik ve hikayeleri keşfe çıkabilirler
  • Çocuklar için oluşturulan çalma listelerini dinleyebilirler
  • Sevdikleri şarkıları çevrimdışı olarak dinleyebilirler (Bu özellik ilk etapta sadece iOS’te geçerli olacak)

Spotify Kids zaman içinde daha da zenginleşecek

Spotify’dan yapılan açıklamada, Spotify Kids’in şirket için de yeni bir deneyim olduğuna dikkat çekiliyor. Bu nedenle uygulamanın ilk etapta beta etiketiyle sunulduğunu belirten şirket; Spotify Kids deneyiminin ebeveynler, bakıcılar ve bu alandaki diğer uzmanlardan alınan geri bildirimler de dahil olmak üzere zamanla ortaya çıkan pratikler ve öğrenimler ile daha da zenginleşeceğini belirtti.

Spotify Premium Bölümü Direktörü Alex Norström konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Spotify milyarlarca müziksevere, müzikle daha çok keyif alabilecekleri ve müzikten ilham alacakları fırsatlar yaratmayı taahhüt ediyor. Şimdi bu taahhüdümüzün yenil nesil audio dinleyicileri de kapsamasından gurur duyuyoruz. Spotify Premium Aile deneyimini küçük yaşlardaki müzikseverlere özel bir uygulamayla zenginleştirdiğimiz için heyecanlıyız. Spotify Kids, küçük dinleyicilerin hayat boyu müzik ve hikaye tutkusu yakalamaya başlayabilecekleri; sound, tasarım ve renklerle farklılaşan kişiselleştirilmiş bir dünya.”

İLGİLİ HABERLER