Eğlence

Spotify iOS uygulaması şarkı yazarı ve yapımcı bilgilerini gösterecek

avrupa birligi spotify apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify geçtiğimiz şubat ayında masaüstü uygulaması üzerinde şarkıların söz yazarlarını, bestecilerini ve prodüktörlerini görmeyi mümkün hâle getirmişti. Şirket bu açılımı yaklaşık altı ayın ardından mobile taşıyor. Spotify iOS uygulamasını kullananlar da bundan böyle şarkı yazarı ve yapımcı bilgilerini görebilecek.

iOS cihaz sahibi Spotify kullanıcıları, Şimdi Çalıyor ekranı üzerinde görülen üç nokta ikonuna dokunduklarında karşılarına çıkan menüde “Şarkıya katkıda bulunanlar” isimli bir seçenekle karşılaşıyor. Bu seçeneğe dokunulduğunda açılan ekranda şarkıyı kimin seslendirdiği, şarkının kimler tarafından seslendirildiği ve yapımcısının kim olduğu gösteriliyor.

Söz konusu bilgiler, plak şirketlerinin gerekli verileri sağlaması durumunda Spotify kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Özelliğin Spotify’ın Android uygulamasına ne zaman ekleneceği konusunda ise ortada şu an için somut bir bilgi bulunmuyor.

spotify iosGünümüzde artık pek çok kişi çevrimiçi uygulamalar üzerinden müzik dinliyor. Bu da şarkıların oluşmasına katkı veren isimlerin gölgede kalmasına sebep olabiliyor. Spotify iOS uygulamasında da şarkı yazı ve yapımcı bilgilerini göstererek, müziği ortaya çıkaranları da önemsediğini ortaya koymuş oluyor. Katalogunda 35 milyondan fazla şarkı bulunan platform, daha çok şarkı için söz konusu bilgilerin sunulması adına çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER