Eğlence

Spotify hikaye modasına kayıtsız kalamadı

spotify podcast

Spotify da hikaye modasına kayıtsız kalamayan platformlar arasına katıldı. Çevrimiçi müzik platformu, “influencer” olarak tanımlanan çok takipçili ve popüler kullanıcılarının profillerinde şarkı ve albüm kapaklarından oluşan hikaye videolarını paylaşmalarını test ediyor. Spotify’ın hikaye özelliği akıllara Snapchat, Instagram, Tinder ve YouTube gibi platformlarda görülen hikayeleri getiriyor.

Spotify’ın bu özelliği sanatçılar yerine popüler kullanıcılarıyla paylaşması şaşırtıcı bir tercih olarak değerlendirilebilir. Ancak çevrimiçi müzik platformu, sanatçılara bu imkanı geçtiğimiz yıl sunmaya başlamıştı.

Spotify, yeni özelliğini test ederken kullanıcılarının diğer platformlardaki popülaritesini de dikkate alıyor gibi görünüyor. Platformda hikaye paylaşabilen isimlerden birisi de, çektiği makyaj videolarıyla ünlenen Summer Mckeen. Mckeen’in Spotify’daki takipçi sayısı 126 bin 455. Instagram ve YouTube’da ise milyonlarca kişi Mckeen’i takip ediyor

Spotify’da hikaye paylaşabilmek için kaç takipçiye ihtiyaç duyulduğu bilinmiyor. Takipçi sayısı dışında başka faktörlerin değerlendirmeye alınıp alınmadığı da belirsizliğini koruyor.

Spotify hikaye özelliğini mobil uygulamalarında test ediyor

Hikayeler şu an için sadece Spotify’ın iOS ve Android uygulamalarında görüntülenebiliyor. Servisin masaüstü ve web uygulamalarında böyle bir imkan bulunmuyor. Ancak Spotify, bu özelliğin hâlihazırda test aşamasında olduğunun altını çiziyor. Platformun test ettiği tüm özellikleri kalıcı hâle getirmediğini belirtmekte fayda var.

Spotify tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Spotify olarak kullanıcı deneyimini geliştirmek adına düzenli şekilde yeni özellikler test ediyoruz. Bu testlerden bazıları bizim için daha büyük bir kullanıcı deneyiminin yolunu açıyor. Bazıları ise önemli birer öğrenme aracı oluyor.”

İLGİLİ HABERLER