Eğlence

Spotify Storyline ile hikâye özelliğine kendi yorumunu getiriyor

spotify podcast

Snapchat‘in hikâye özelliğini kendisine uyarlayan platformlar arasına bir yenisi daha katılıyor. Spotify, Android Police sitesine gönderdiği bir açıklamayla sanatçılara hikâye tarzında içerik paylaşma imkânını veren “Storyline” isimli bir özelliği test ettiğini doğruladı.

Sanatçılar, Spotify’ın Storyline özelliğinde sanatçılar şarkılarla ilgili çeşitli bilgiler verebilecek veya şarkıların esin kaynağını anlatabilecek. Bunun Spotify’ın Genius’tan çektiği verilerle sunduğu “Behind the Lyrics” isimli özellikten farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Storyline için sanatçıların ve menajerlerinin doğrudan Spotify’la çalışması gerekiyor.

Storyline hâlihazırda bazı iOS ve Android kullanıcıları tarafından test ediliyor. Spotify’dan TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda bilgi verilmiş değil. Şirket sürekli olarak yeni deneyimlerin test edildiğinin de altını çizdi. Şu anda Storyline özelliği kapsamında Billie Eilish, MAX ve Jonas Brothers gibi sanatçıların hikâyelerini görmek mümkün oluyor.

Spotify bu hamlesiyle birlikte şarkıcıların albümlerindeki özel içerikleri destekleyecek yeni bir orijinal içerik türüne kavuşmuş oluyor. Bu yeni özelliğin Spotify’ı hikâye formatını iyiden iyiye benimseyen genç kitleyle daha güçlü bir şekilde bütünleştireceğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER