Eğlence

Spotify HiFi için uzun süre sonra açıklama geldi

spotify google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify HiFi iki yılı aşkın bir süre önce duyurulsa da, hâlâ kullanıma sunulmuş değil. Ancak bu hareketsizlik, Spotify’ın abonelerine kayıpsız ve yüksek kaliteli ses deneyimi yaşatma hedefinden vazgeçtiği anlamına gelmiyor. The Verge sitesine konuşan Spotify’ın eş başkanı Gustav Söderström HiFi için hazırlıkların sürdüğünü belirtse de, özelliğin ne zaman hazır hâle geleceği konusunda bilgi vermedi.

Soderström şu ifadeleri kullandı: “Bunu duyurduk, ancak daha sonra sektör birçok nedenden dolayı değişti. Bunu yapacağız ama bunu bizim ve dinleyicilerimiz için anlamlı olacak şekilde yapacağız. Sektör değişti ve biz de uyum sağlamak zorunda kaldık.”

Spotify daha önce HiFi seçeneğini Premium paketinin bir parçası olarak 2021’in sonlarında kullanıma sunulmasının planlandığını açıklamıştı. O tarihten sonra Apple Music ve Amazon ekstra bir ücret talep etmeden kayıpsız ve yüksek kaliteli ses deneyimi sunmaya başlasa da, Spotify’dan bir hareket gelmemişti.

Soderström Spotify’ın gecikmesinin maliyet kaynaklı olabileceği düşüncesine ise itiraz ediyor: “Maliyet açısından da işimize yarayacak şekilde yapmak istiyoruz. Bariz sebeplerden dolayı şirket anlaşmalarımız veya sektördeki diğer oyuncuların yaptıkları hakkında yorum yapmama izin verilmiyor.”

Spotify HiFi bir yıldan uzun süredir hazır durumda

The Verge sitesinin haberine göre, Spotify HiFi bir yıldan uzun süredir hazır durumda. Özelliğin sunumu için gerekli teknik çalışmalar tamamlandı. Şirket tüm müzik katalogunu da kayıpsız ses deneyimine uygun hâle getirdi. Bazı çalışanlar HiFi paketine erişebiliyor. Ancak bu deneyimin maliyetinin başlangıçta hesaplanandan fazla olması ve Apple Music’in kayıpsız ses seçeneğini ücretsiz olarak sunması şirketin planlarını bozmuşa benziyor. Soderström’ün açıklaması Spotify’ın Apple’ın yolundan gitmeyeceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER