Eğlence

Spotify halka arz için başvurusunu gerçekleştirdi

spotify connect otomatik kapatma

spotify halka arzSpotify’ın hisseleri borsada işlem gören bir şirkete dönüşmeyi istediği bir sır değil. Ancak bu açılımın gerçekleşeceği zaman konusunda şirketten somut bir işaret gelmemişti. Axios sitesi tarafından yayınlanan haber, bu konudaki bekleyişin yakında son bulabileceğini gösteriyor. Habere göre, Spotify halka arz başvurusunu geçtiğimiz aralık ayının sonlarında gerçekleştirdi.

Şirketten konuya ilişkin bir açıklama gelmezken, kaynaklar Spotify’ın doğrudan listeleme yoluyla halka arzı gerçekleştireceğini belirtiyor. Böylelikle halka arz maliyetlerinin kısılmasının ve hissedarların para kaybetmesinin engellenmesinin amaçlandığı da ifade ediliyor. Başvurunun yapılmış olması, halka arz sürecinin ilk çeyrek içinde tamamlanabileceğini gösteriyor. Ancak bunun öncesinde şirketin bazı yasal sorunlarından kurtulması gerekiyor gibi görünüyor.

Spotify kısa süre önce şarkılar için uygun lisansa sahip olmadığı gerekçesiyle Wixen Music Publishing isimli şirket tarafından dava edilmişti. Wixen, Spotify’dan 1.6 milyar dolar tazminat talebinde bulunmuştu. Yasal zemindeki sıkıntılar, Spotify’ın yatırımcı ilgisini çekmek konusunda zorluk yaşamasına neden olabilir. Halka arzı geciktirmemek için Spotify’ın yasal sorunlarını hızlı bir uzlaşma yoluyla çözmeye çalışması da ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Spotify halka arz ile büyük bir sıçrama gerçekleştirebilir

Spotify halka arz ile ciddi bir sıçrama gerçekleştirebilir. Şirket hâlâ kârlılık konusunda sıkıntı yaşarken, halka arz ile sağlanacak maddi kaynaklar ile bu durum ortadan kalkabilir. Halka arz, Apple gibi zengin rakiplerine karşı gerekli pazarlama faaliyetlerinde bulunma konusunda da Spotify’ı rahatlatabilir. Ücretli abone sayısı konusunda Spotify açık ara önde olsa da, bu farkı korumak adına halka arz büyük önem taşıyor.

İLGİLİ HABERLER