Eğlence

Spotify DNA örneğinden hareketle kişiselleştirilmiş çalma listesi sunacak

spotify connect otomatik kapatma

Genetik biliminin insanların karakteri ve davranışları üzerine söyleyecek çok fazla şeyi olduğu biliniyor. Gen bilimi şirketi Ancestry’ye göre, genlerin söz hakkının olduğu alanlar arasında müzik de bulunuyor. Şirket bu söz hakkının kullanılması için Spotify ile güçlerini birleştiriyor. Bu güç birliği ile Spotify DNA örneklerini temel alarak kişiselleştirilmiş çalma listeleri sunabilecek.

İnsanların genlerini inceleyerek kökenlerin tespitine yardımcı olan Ancestry, Spotify ile olan işbirliğinde de temel faaliyet alanından fazla uzaklaşmıyor. Ancestry DNA testinin sonucunu alan kullanıcılar, özel olarak hazırlanan web sayfasını ziyaret ederek kendi genetik kodlarını temsil eden bölgelere ait müziklerin bulunduğu bir çalma listesine erişebiliyor.

Ancestry ve Spotify’ın işbirliği, yeni müzikleri keşfetmenin ve insanların kendilerini oluşturan kültürleri takdir etmesinin farklı ve yaratıcı bir yolu olarak tanımlanabilir. Ancak genetik biliminin yardımıyla oluşturulan bir çalma listesi isteyenlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

Spotify DNA bilgileri üzerinden şarkı listesi oluşturmak için Ancestry’nin veri havuzunu kullanıyor. Ancestry’nin veri havuzuna bilgi aktarmayı kabul edenler, şirkete farklı kullanım amaçları için de onay vermiş oluyor. Genetik bilgileri bu şekilde teslim etmenin, çok yüksek olmasa da, çeşitli risklere yol açması ihtimal dahilinde yer alıyor. Bu risklerin boyutu çok ürkütücü görünmese de, genetik bilgileri paylaşmanın büyük bir karar olduğu gerçeği değişmiyor.

İLGİLİ HABERLER