Eğlence

Spotify, düşük İnternet bağlantısında ‘çevrimdışı karışık listesini’ test ediyor

spotify abone sayısı

Spotify, internet bağlantısının düşük olduğu anlarda bile kullanıcıların müzik keyfini sürdürebilmeleri için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. “Çevrimdışı Karışık Listeniz” (Your Offline Mix) adlı bu özellik, kısa süre önce dinlediğiniz parçaları otomatik olarak bir çevrimdışı karışık listeye dönüştürüyor. Spotify CEO’su Daniel Ek tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsünde, bu listeyi “ruh hali yüksekken ama bağlantı düşük olduğunda dinlenebilecek, son dinlediğiniz parçaların karışımı” şeklinde tanımlanıyor.

Söz konusu çalma listesi, yaklaşık üç buçuk saatlik bir müzik ziyafeti sunuyor. Özelliğin ne zaman geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacağına dair henüz bir bilgi verilmiş değil, ancak Ek’in bu test süreci hakkında kamuoyuyla paylaşımda bulunması, bu özelliğin çok da uzak olmadığını düşündürüyor.

Spotify’dan çevrimdışı müzik deneyimi

Spotify, kullanıcılarına çalma listelerini ya da albümleri çevrimdışı dinlemek üzere indirme imkanı sunuyor. Bu özellik, Wi-Fi’ye bağlı olmadığında veya tamamen internet bağlantısız olduğunuz durumlarda, veri tasarrufu yapmayı kolaylaştırıyor. Ancak, hangi müziği indireceğinizi seçmek, özellikle birçok farklı müzik arasında atlamayı seven biriyseniz, biraz can sıkıcı olabilir.

YouTube Music, yıllardır benzer bir özellik sunuyor. “Çevrimdışı Karışık Kaset” adlı bu özellik, kullanıcılara çevrimdışı dinlemek üzere belirli bir çalma listesini otomatik olarak indirme seçeneği sağlar. Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong’un 2020 yılında bulduğu bilgilere göre, Spotify da en azından 2020’nin ortalarından beri kendi çevrimdışı karışık özelliği üzerinde çalışıyor.

“Çevrimdışı Karışık Listeniz”, yayınlandığında kullanışlı bir özellik olacak gibi görünüyor. Bu arada, çevrimdışı dinlemek için hangi çalma listelerini indireceğinizi seçmekte zorlanan kullanıcıların, Spotify’ın geçen yıl oluşturduğu “En Çok Dinlediğiniz Şarkılar” çalma listesini indirmesi iyi bir başlangıç noktası olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER