Teknoloji

Spotify Car Thing üretimini durdurdu

spotify car thing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Spotify Car Thing adını taşıyan otomobil aksesuarının üretimini durdurdu. Kullanıcıların otomobillerinde telefonları üzerinden Spotify’ı kontrol etmesini kolaylaştıran bu aksesuarla ilgili olarak alınan karar, şirketin ikinci çeyrek finans raporuyla duyuruldu.

Raporun ilgili kısmında üretimin durdurulmasının şirkete maliyetinin 31 milyon avro olduğu belirtildi. Spotify’dan konuyla ilgili olarak TechCrunch’a gönderilen açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Ürüne yönelik talep ve tedarik zincirindeki sorunların da aralarında bulunduğu çeşitli faktörler nedeniyle Car Thing üretimini durdurduk. Mevcut cihazlar şimdiye kadar olduğu şekilde çalışmaya devam edecek. Bu girişim bize değerli bilgiler sağladı. Aynı zamanda ses deneyimi için önemli bir alan olan otomobillere odaklanmayı sürdürdük.”

Car Thing’in piyasaya çıkış süreci biraz tuhaf olmuştu. 2021’in nisan ayında davetiyeyle satışa sunulan aksesuarın bekleme listesi ekim ayında herkese açılmıştı. Genel satış süreci ise geçtiğimiz şubat ayında başlamıştı. Bu da Spotify’ın sadece 5 aylık bir satış penceresinin ardından üretimi sonlandırma kararını duyurduğu anlamına geliyor.

Spotify Car Thing hâlâ Spotify’ın internet sitesi üzerinden satın alınabiliyor. Piyasaya 89.99 dolardan çıkan Car Thing’in mevcut fiyatı 49.99 dolar.

İLGİLİ HABERLER