EğlenceUlaşım

Spotify Cadillac otomobillerine özel uygulama çıkardı

spotify cadillac uygulama
Görsel: TechCrunch

Spotify, Cadillac ile birlikte çalışarak yeni ve mevcut modellerinin araç içi bilgi ve eğlence sistemlerine müzik dinleme uygulamasını ekliyor. Uygulama bu yılın başlarından itibaren bazı araç sahipleri için sessiz sedasız biçimde kullanıma sunulmaya başlanmıştı. Uygulamaya şirketin araç içi uygulama mağazası üzerinden erişilebiliyor.

Spotify’ın uygulaması tüm yeni Cadillac modelleri için kullanılabilir olacak. Bunların arasında XTS, CTS, ATS, CTS-V ve ATS-V modelleri de bulunuyor. Spotify, uygulamanın müzik servisi için yeni bir tür araç içi modeli temsil ettiğini söylüyor. Cadillac’ın araç içi bilgi sistemiyle Spotify’ın uygulama tasarımını birbirinden ayıran uygulama, araç içi bilgi ekranının renklerini kullanarak telefondakinden biraz daha farklı bir görüntü oluşturuyor. Yine de yazı tipi ve benzeri unsurlar sayesinde uygulamanın bir Spotify uygulaması olduğu anlaşılıyor.

spotify cadillac uygulama
Görsel: TechCrunch

Spotify’ın çalma listeleri kullanıcı arayüzünün ana noktasını oluşturuyor. Zaten başarılı bir araç içi bilgi ve eğlence sisteminin temelinde, sürücüye sunulan rahatlık bulunur. Böylelikle sürücü önemli işleri herhangi bir kaza tehlikesine yol açmadan gerçekleştirebilir. Uygulama, bitmeyen uzunluktaki parça listelerinde gezinmek yerine, Spotify’ın Keşfet bölümündekine benzer biçimde koleksiyonlar sunuyor. Büyük görsellerle özel olarak seçilmiş çalma listeleri gösteriliyor.

Uygulamanın olumsuz tarafı olarak, çalan parçalar üzerindeki kontrolün azaltılması gösteriliyor. TechCrunch’ın belirttiğine göre, özel bir sanatçı, parça ya da albüm için seçim yapılamıyor. Bu da takıntılı müzik dinleyicileri için olumsuz bir unsur sayılabilir. Bununla birlikte klavye ile veri girişi yapılabiliyor. Ancak klavye otomobil tamamen durduğunda çalışıyor. Sesle kontrol işlevi ise henüz sunulmamış görünüyor.

spotify cadillac uygulama
Görsel: The Verge

Spotify, özel bir ses çözümü üzerinde çalıştığını söylüyor. Aynı zamanda Google ve Amazon ile, onların sesli asistanlarını entegre etmek için de birlikte çalışıyor. Ancak bunların hiçbirisi başlangıçta desteklenmiyor. Yine de, Spotify yılda en az üç ya da dört yazılım güncellemesi çıkaracağını belirtiyor. Bu da sesle kontrol özelliğinin fazla zaman geçmeden sunulabileceği anlamına geliyor.

spotify cadillac uygulama
Görsel: The Verge

İLGİLİ HABERLER