Eğlence

Spotify Apple Watch uygulaması kullanıcılarla buluşmaya başladı

spotify apple watch

Spotify Apple Watch uygulamasının test edildiği kasım ayının ilk günlerinde ortaya çıkmıştı. Bu haberin ortaya çıkmasının ardından uygulamanın tüm kullanıcılarla buluşması da fazla zaman almadı. iOS uygulamasını güncelleyen çevrimiçi müzik devi, kullanıcılarına Apple Watch ile servisi kontrol etme imkanını da sunmaya başladı.

Spotify’ın Apple Watch uygulamasının yetenek seti henüz çok geniş değil. Kullanıcılar uygulama üzerinden çalma listesi seçme ve çalan şarkıyı değiştirme gibi işlemler dışında pek fazla şey yapamıyor. Müziği Spotify Connect desteğine sahip cihazlara aktarma gibi özellikler ise yakında uygulamaya eklenecek.

Ancak Spotify’ın Apple Watch için planlarının oldukça fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket bundan yaklaşık 1,5 yıl önce Apple Watch uygulaması için geliştirici Andrew Chang’i işe almıştı. O tarihlerde Spotty adını taşıyan bir uygulama üzerinde çalışan Chang, Spotify kullanıcılarının aradığı pek çok özelliği Apple Watch’ta sunmayı vadetmişti.

Spotify Apple Watch uygulamasında çevrimdışı dinleme desteği sunacak

Spotify Apple Watch uygulaması ile önümüzdeki dönemde şarkıları ve podcast’leri çevrimdışıyken de dinlemek mümkün olacak. Bu özelliğin eklenmesiyle birlikte Spotify’ın Apple Watch üzerinde Apple Music ile arasındaki önemli farklardan birini kapatacağı ve özellikle sporcuları telefondan uzakta bir yaşam konusunda rahatlatacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER