Eğlence

Spotify Apple Watch uygulamasını test etmeye başladı

spotify apple watch

Spotify resmi Apple Watch uygulamasının testlerine başladı. Spotify iOS uygulamasının beta test kullanıcıları bu özel uygulamaya erişmeye başladılar. İlk versiyon sadece çalan şarkıyı kontrol etme imkanı sunmakla sınırlı gibi görünüyor.

Spotify’ın uygulamaya en çok istenecek özelliklerden olan çevrimdışı desteğini ekleyip eklemeyeceği şu an için belli değil. Bu da olduğu takdirde, Premium aboneler parçaları Apple Watch ile eş zamanlama ve bunları yakında bir iPhone olmadan dinleme imkanı elde edeceklerdir.

Her ne olursa olsun, Spotify Apple Watch uygulaması geç kalmış bir hamle olarak nitelendirilebilir. Spotify, Apple Watch’a çevrimdışı Spotify desteğini getiren, resmi olmayan Snowy uygulamasının geliştiricisiyle yakından çalışıyor. Snowy’nin geliştiricisi Andrew Chang, geçtiğimiz yıl Spotify’ın kendisini, şirketin iOS SDK’sını kullanarak yardımcı bir uygulama geliştirmesi için görevlendirdiğini söylemişti. Şimdi de bu uygulamanın ilk işaretini görmüş olduk.

Geçen yıldan bu yana, dikkate değer belirli uygulamaların Apple Watch’tan silindiğini gördük. Hem Google hem de Amazon Apple Watch uygulamalarını kapattı. Instagram ve Twitter da akıllı saate özel uygulamalarını sonlandırdı.

Apple Watch için resmi Spotify uygulaması, Apple’ın akıllı saati için önemli sayılır. Spotify, uygulamasının ne zaman çıkacağını açıklamadı. The Verge sitesine bir açıklama gönderen Spotify temsilcisi, her zaman yeni ürünlerin ve deneyimlerin test edildiğini, şu anda paylaşılacak daha fazla detayın bulunmadığını kaydetti.

İLGİLİ HABERLER