Teknoloji

Spotify Android uygulamasıyla artık çalma listeleri düzenlenebiliyor

spotify müzik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

spotify androidSpotify Android uygulaması üzerinden çalma listelerinin düzenlenebileceğinin müjdesini kısa süre önce vermişti. Şirket sonunda özelliği Android cihaz sahibi kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı.

Spotify yeni özelliğinin dağıtımını Google Play Store üzerinden bir güncelleme yayınlamak yerine sunucu üzerinden yaptığı modifikasyonla gerçekleştiriyor. Bu da tüm kullanıcıların yeni özellikle kısa süre içinde buluşabileceği anlamına geliyor.

Çalma listesi düzenleme aracından yararlanabilmek adına Spotify üzerinden bir çalma listesi açmak ve ekranın sağ üst kısmındaki menü butonuna dokunmak gerekiyor. Burada çıkan seçenekler arasında “Çalma Listesini Düzenle” seçeneğine dokunulduğunda kullanıcılar çalma listesini diledikleri şekilde düzenleyebiliyor. Düzenleme ekranı üzerinden listeye şarkı eklemek veya listeden şarkı çıkarmak da mümkün oluyor.

Spotify Android uygulamasına eklediği yenilikle Apple Music’le olan rekabetinde elini kuvvetlendirmeye yönelik küçük ama önemli bir adım atıyor. ABD’de ücretli abone sayısında en büyük rakibi Apple Music’in arkasına düşen Spotify, küresel ölçekte liderliğini sürdürüyor. Şirketin dünya genelinde 70 milyon ücretli abonesi bulunuyor. Buna ek olarak, 90 milyon kişi de Spotify’a ücret ödemeden, reklam dinleyerek erişiyor. Sadece ücretli paketi olan Apple Music’in ise 45 milyon abonesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER