Teknoloji

Spotify Android uygulaması üzerinde çalma listeleri düzenlenebilecek

spotify premium çalma listesi güncelleme

spotify androidSpotify’ın mobil uygulamaları, en popüler çevrimiçi müzik servisine erişim konusunda kullanıcılara kapsamlı bir destek sunuyor. Ancak servisin mobil uygulamaları tüm platformlarda aynı deneyimi vadetmiyor. Spotify Android uygulaması ile iOS uygulaması arasındaki önemli farklardan biri yakında kapanacak gibi görünüyor.

Android cihaz sahibi Spotify kullanıcılarının yolunu gözlediği özelliklerden birisi de uygulama üzerinden çalma listelerinin düzenlenebilmesiydi. Hâli hazırda servisin Android uygulaması üzerinden şarkıların sırasını yeniden düzenlemek mümkün olmuyor. Bu da kullanıcıların hareket hâlindeyken çalma listelerini düzenleyebilmesini engelliyor.

Kulağa oldukça basit gelen bu özellik, Spotify’ın iPhone uygulamasında uzun süredir mevcuttu. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin Android uygulamasına da ekleneceği ifade edildi.

Spotify Community aracılığıyla şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hâli hazırda ekiplerimizin bu fikir üzerinde çalıştığını belirtmekten mutluluk duyuyoruz. Android uygulamamızın yeni sürümünde bu özelliği küçük bir kullanıcı grubuna açacağız.”

Söz konusu açıklama, Spotify Android uygulamasının kullanıcılarının bu özellik için birkaç ay daha beklemesi gerektiğini gösteriyor. Yapılacak değişiklik küçük olsa da, Spotify’ın iOS ve Android uygulaması arasındaki farkı kapatmak adına önemli bir adım niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER