Eğlence

Spotify Android uygulaması için yeni özellikler test ediyor

spotify android

Jane Manchun Wong ismi şu sıralarda teknoloji dünyasında sıklıkla duyuluyor. Bilgisayar bilimleri öğrencisi olan genç kadın, uygulamalarda test edilen yeni özellikleri bulup ortaya çıkarmasıyla tanınıyor. Özellikle Facebook ve Instagram‘daki pek çok yeniliğin haberini önceden veren Wong’un radarına bu sefer Spotify takıldı. Spotify Android uygulamasını mercek altına alan Wong, testleri devam eden bazı potansiyel değişiklikleri gözler önüne çıkardı.

Wong’un dikkat çektiği ilk değişiklik, kullanıcıların cihazlarındaki bir şarkıyı Spotify’a aktararak uygulama üzerinden dinleyebilecek olması oldu. Bu özellik sayesinde Spotify’ın katalogunda olmayan bir şarkıyı kişisel kütüphane üzerinden Spotify’a aktararak dinlemek mümkün hâle gelecek. Ancak ilgili şarkının sadece kaynak cihazdaki Spotify üzerinden dinlenilebilmesi oldukça yüksek bir ihtimal gibi görünüyor.

Wong tarafından ortaya çıkarılan bir diğer değişiklik ise yenilenen Kitaplık görünümü. Yeni tasarımda kullanıcıların ekranda yatay olarak kaydırma hareketleri yaparak şarkı, albüm ve çalma listelerini görebileceği ekran görüntüleri sayesinde anlaşılıyor. Spotify’ın ayrıca “Favori Şarkılar” adını taşıyan ve kullanıcıların o dönemki dinleme alışkanlıklarına göre değişen bir çalma listesini test ettiği de, Wong tarafından paylaşılan ekran görüntüleri sayesinde görülüyor.

Podcast’leri son zamanlarda biraz daha öne çıkaran Spotify, bu doğrultuda yeni bir özellik daha sunmayı planlıyor. “Daha sonrası için kaydet” adını taşıyan bu özellik ile kullanıcılar bir podcast’i kaydedip daha sonra dinleyebiliyor. Arayüzde podcast’lere erişimi ve podcast’lerin daha net bir şekilde listelenmesini sağlayacak değişikliklerin yapılması da ayrıca dikkat çekiyor.

Spotify Android uygulamasında test edilen bu özelliklerin iOS uygulamasında da test edilmesi ve her iki platformda da eş zamanlı olarak kullanıma sunulması muhtemel görünse de, ortada henüz bu ihtimali destekleyen bir işaret bulunmuyor. Test edilen değişikliklerin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı da şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER