Teknoloji

SpaceX’in Starship prototipi iniş sırasında patladı

spacex starship

SpaceX, Starship uzay aracı prototipinin yüksek irtifa testini gerçekleştirdi. Bir gün önce gerçekleştirilmesi planlanan test, Raptor motorlarından birinin kalkıştan önce otomatik olarak devredışı kalması nedeniyle ertelenmişti.

Kalkışını başarıyla gerçekleştiren Starship SN8 prototipi, yerden 12,5 kilometre yüksekliğe çıktı. İniş alanına doğru başarılı biçimde manevra yapan Starship, iniş sırasında gerektiği gibi yavaşlayamadı ve büyük bir gürültüyle patladı.

SpaceX’ten yapılan açıklamada, sondaki patlamaya rağmen testin başarılı olduğu belirtildi. Şirket, Starship SN9 prototipinin testi için hazırlıkların başlayacağını açıkladı. SpaceX CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda kalkışın başarılı olduğunu, baş kısımdaki yakıt tanklarına geçişin sağlandığını ve iniş noktası için kesin flap kontrolünün başarıldığını dile getirdi.

SpaceX CEO’su, Starship SN8 prototipinin inişi sırasında yaşanan patlamanın nedenleri konusunda da açıklamada bulundu. Musk, düşük yakıt tankı basınıcının yüksek iniş hızına ve büyük patlamaya neden olduğunu dile getirdi. SpaceX, patlamaya rağmen, gerekli tüm verilere ulaşıldığının da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER