Eğlence

SoundCloud iOS uygulaması güncellemeyle Chromecast desteği kazandı

soundcloud instagram

soundcloud iosSoundCloud çevrim içi müzik servisleri arasında rekabette geri kalsa da, bu durum şirketi yeni güncellemeler yayınlamaktan ve yeni özellikler sunmaktan alıkoymuyor. SoundCloud iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme, Android uygulamasında bir süredir bulunan Chromecast desteğini iPhone ve iPad sahiplerine de sunuyor.

Güncellenen uygulama sayesinde Chromecast sahipleri, iPhone ya da iPad üzerinden SoundCloud’da müzik dinlerken sesi daha yüksek duyabilecek. Chromecast sayesinde SoundCloud’da çalınan müziği televizyon ya da hoparlör aracılığıyla duymak mümkün oluyor.

Ancak yeni Chromecast desteğinden herkes faydalanamayacak. Destekten yararlanabilmek için SoundCloud’un Go+adını taşıyan abonelik planına üye olmak gerekiyor. Go+’a aylık 9.99 dolar karşılığında üye olunuyor.

SoundCloud Android uygulaması Chromecast desteğine 2015’te kavuşmuştu. Ancak geçtiğimiz hafta yayınlanan bir güncellemeyle bu desteğin kapsamı, Go+ aboneleriyle sınırlandırılmıştı. SoundCloud, Sonos hoparlörlerle uyumluluğunu koruyor. Ancak bunun için de abonelik paketine üyelik gerekiyor.

SoundCloud iOS uygulamasına ortak oynatma özelliği de eklendi

SoundCloud iOS uygulamasının yenilikleri Chromecast desteğiyle sınırlı kalmıyor. Ortak oynatma özelliği sayesinde aynı anda birden fazla kullanıcı çalan müziği kontrol edebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER