Teknoloji

Sony’nin QX10 ve QX100 çıkarılabilir akıllı telefon lenslerine ait tanıtım filmi sızdı

Sony’nin QX10 ve Qx100 olarak adlandırdığı akıllı telefon lenslerine ait fotoğraflar daha önce internete sızmış ve bu lenslerin neye benzeyeceği hakkında bir izlenim edinmek mümkün olmuştu. Sızıntılar kervanına son eklenen parça olan tanıtım filmiyse, Sony’nin merakla beklenen akıllı telefon lenslerini daha net ve çarpıcı bir biçimde görmek mümkün oluyor.

sony-akilli-telefon-lens-040913

Tanıtım filminde Sony QX10 ve QX100’ün akıllı telefonlara son derece kolay bir biçimde iliştirilmesi dikkat çekerken, lenslerin cihaza bağlı olmadan da kullanılabilmesi daha da ilginç bir özellik olarak göze çarpıyor. PlayMemories uygulaması lensin kontrolünü sağlarken, bu uygulama çekilen fotoğrafların Facebook, Instagram, Flickr gibi platformlar üzerinden paylaşılmasını da sağlıyor. Tanıtım filminde tek dokunuşlu NFC eşlemesi özelliği de açık bir biçimde kendini gösteriyor.

Reklamda doğrulanmasa da QX100’ün Sony RX100 Mark II ile aynı sensöre sahip olması bekleniyor. QX10’daysa Sony’nin 10x zumlu 18 megapiksel bir CMOS sensör kullandığı düşünülüyor. Lenslerke kaydedilen görüntüler Wi-Fi aracılığıyla hehangi bir fiziki bağlantıya ihtiyaç duymadan paylaşılabilirken, kullanıcıların çektikleri fotoğrafları ”favori uygulamalarını” kullanarak paylaşabileceği ve düzenleyebileceğine de vurgu yapılıyor. Sony’nin bu akşam Berlin’de düzenleyeceği etkinlikle görücüye çıkarması beklenen QX10 ve Qx100’ün yurt dışında sırasıyla 250 ve 400 dolardan satılması öngörülüyor.

İlgili >> Sony Alpha Rumors, MobileGeeks

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER