Eğlence

Sony’nin Oculus Rift’e rakip olacak sanal gerçeklik aksesurına dair işaretler artıyor

Sony PlayStation 4 İncelemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony’nin Oculus Rift ile rekabet edecek sanal gerçeklik aksesuarı üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyor ve bu aksesuarın bir süre sonra ortaya çıkması bekleniyor. Sony, San Francisco’da 2014 Oyun Geliştiricileri Konferansında “Sony Computer Entertainment’da İnovasyonun Geleceğini Yönetmek” başlıklı bir oturum düzenleyecek.

sony-playstation-4-inceleme-00016

Konferanstaki çoğu sunumun aksine, bu özel oturumun açıklamasında fazla detay vermeyen kısa ifadelerle yetinilmiş. Sadece Sony’nin PlayStation’da inovasyonla ve oyunun geleceğiyle ilgili gösterimler yapacağı belirtiliyor. Ne var ki, oturumun katılımcıları konferansa katılacakların kaçırmak istemeyeceği isimlerden seçilmiş.

Sony’nin özel oturumunda PlayStation Ar-Ge direktörü Richard Marks ve meslektaşı Anton Mikhailov sahnede olacak. Marks EyeToy adı verilen aksesuarı geliştirmiş, bu ikili PlayStation Move hareket kumandası ve PS4’e özel PlayStation Camera’nın geliştirilmesinde de birlikte çalışmıştı. Bu iki isim Sony’nin Magic Lab laboratuvarının bir parçası olarak çeşitli fikirler üzerinde de çalışmalar yapmıştı. Bunların arasında PS4’ün göz takip teknolojisi de bulunuyordu.

GDC 2014’te bu ikiliye PlayStation yazılım şefi Shuhei Yoshida da katılacak. Yoshida’nın varlığı etkinlikte yazılım tarafında çeşitli duyuruların olabileceği ihtimallerini akıllara getiriyor. Zaten Sony geçmişte de duyurular yapma konusunda GDC’yi boş geçmemişti, PlayStation Vita’nın artırılmış gerçeklik yeteneklerini ilk kez geliştiriciler konferansındaki sunumda sergilemişti.

Yine de, hiçbir şeyden emin olmamak, Sony’nin sanal gerçeklik aksesuarı veya başka bir duyuru yapıp yapmayacağını görmek için GDC 2014 etkinliğinin başlamasını beklemek gerekiyor. Etkinlik bu yıl 17-21 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İlgili >> IGN, GDC 2014

İLGİLİ HABERLER