Manşetler

Sony, yeniden tasarlanmış PS5 modelini duyurdu: Disk sürücüsü çıkarılabilir

sony ps5 slim

Sony, disk sürücüsü çıkarılabilir ve 1TB iç depolama alanına sahip yeni PS5 modelini resmi olarak tanıttı. Yeni model, genel olarak PS5 “Slim” olarak adlandırılıyor ve mevcut modelden biraz daha ince ve kısa. Ayrıca, yeni model hem PS5 hem de PS5 Digital Edition modellerini yerine geçirecek. ABD’de disk sürücüsü dahil olmak üzere yeni modelin fiyatı $499.99, PS5 Digital Edition modeli ise $449.99 olarak belirlendi.

Yeni PS5 modeli, hacimde yüzde 30’dan fazla ve ağırlıkta yüzde 24’e kadar bir azalma (seçilen modele bağlı olarak) ile dikkat çekiyor. Sony, PS5’in yan kısmında disk sürücüsü için bir çıkıntı eklemiş, bu disk sürücüsü çıkarılabilir ve yan panel ile değiştirilebilir.

Sony Interactive Entertainment içerik iletişimi kıdemli direktörü Sid Shuman’ın bir blog gönderisinde belirttiğine göre, “Dört ayrı kapak paneli bulunuyor, üst kısım parlak bir görünüme sahipken, alt kısım mat.” Eğer temel PS5 Digital Edition modelini satın alırsanız, Blu-ray disk sürücüsünü daha sonra ekleyebilirsiniz, çünkü Sony bunu ayrı olarak $79.99 (€119.99 / £99.99) fiyat etiketi ile satışa sunuyor.

sony ps5 slim

Yeni tasarımda, her iki yanında ikişer adet yarık ve ön kısmında çift USB-C portu bulunuyor. Mevcut PS5 modelinde ise tek bir USB-C ve USB-A portu bulunmaktaydı. Yeni PS5 modeli ile birlikte yatay bir stand dahil edilecek ve tüm PS5 modelleri ile uyumlu yeni bir dikey stand ayrıca $29.99 (€29.99 / £24.99 GBP) fiyatı ile satılacak. Her iki yeni PS5 modeli de artık 1TB depolama alanına sahip, mevcut PS5 modelinde ise 825GB depolama alanı bulunuyordu.

Yeni PS5 modeli, ABD’de kasım ayında belirli perakendeciler ve Sony’nin PlayStation direkt sitesinde sürücüsüz olarak $449.99 veya sürücü ile birlikte $499.99 fiyatı ile satışa sunulacak. Shuman, “Yeni model, küresel olarak takip eden aylarda piyasaya sürülecek.” dedi. “Mevcut PS5 modelinin envanteri tükendikten sonra, yeni PS5 yalnızca mevcut model olacak.” Avrupa’da, sürücüsüz model €449.99, sürücü dahil model ise €549.99 fiyatından satışa sunulacak, Birleşik Krallık’ta ise sürücü dahil model £479.99, sürücüsüz model ise £389.99 fiyatında olacak.

sony ps5 slim

Bu güncellenmiş PS5 modelinin resmi duyurusu, cihazın sızdırıldığı ve Sony’nin çıkarılabilir bir sürücüye sahip bir PS5 üzerinde çalıştığına dair geçen yılki raporlardan aylar sonra geldi. Sony ayrıca, Birleşik Krallık, Almanya, Hindistan ve diğer bölgelerde ciddi fiyat düşüşleri ile ilk PS5 satışını tamamladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER