Teknoloji

Sony Xperia Z4 bazı pazarlarda Xperia Z3+ adını taşıyabilir

sony-xperia-z4-200415-1

Sony cephesinden gelen son haberler, şirketin akıllı telefon pazarındaki mücadelesinde ipleri biraz gevşettiği izlenimini veriyor. Yeni amiral gemisi olması beklenen Xperia Z4’ün sessiz sedasız duyurulması ve sadece Japonya pazarında piyasaya sürülme ihtimali, pek çok alanda Xperia Z4’e benzeyen Xperia P2’ye dair sızıntılar, Sony’de işlerin eskisine kıyasla farklı bir seyirde izlediği düşüncesini uyandırıyor. Ortaya atılan son iddia ise, Sony Xperia Z4’ün bazı pazarlarda Xperia Z3+ adını taşıyacağı oldu.

Sony Xperia Z4 için hazırlanan SCR30 Style Cover Window isimli aksesuar için şirketin web sayfasında oluşturulan bölümde, uyumlu cihazlar arasında Xperia Z4 ile birlikte Xperia Z3+ adının görülmesi, söz konusu iddianın ortaya çıkmasına neden oldu. İlgili web sayfası bölümünün hızla kaldırılması da, Sony Xperia Z4’ün ikinci bir ismi daha sahip olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

sonu-xperia-z3-plus-290415

İsim konusunda ikili bir yaklaşımın izlenmesi, savaş baltalarını çıkaran Sony hayranlarını biraz olsun yatıştırabilir. Xperia Z1, Z2 ve Z3 arasındaki geçişlerde kullanıcılara donanımsal açıdan farklı şeyler sunmayı başaran şirket, Xperia Z4’te Snapdragon 810 işlemci ve daha ince kasa dışında göze çarpan bir yenilik önerememiş, hatta cihazın selefinden daha küçük kapasiteli bir pile sahip olması tepkileri beraberinde getirmişti. Sony’nin Xperia Z4 için nasıl bir yol izleyeceğini görmek adına biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER