Teknoloji

Sony’den 8 inç Android tablet: Xperia Z3 Tablet Compact

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-z3-tablet-compact

Sony’nin IFA 2014 kadrosunda 7 veya 8 inç’lik bir tabletin bulunacağına dair işaretler bir süre önce ortaya çıkmış ve kamuoyunun beklentisi bu yöne doğru şekillenmişti. Bu beklenti nihayet gerçeğe dönüştü ve Sony Xperia Z3 Tablet Compact resmiyet kazandı. Bugüne kadar hep 10 inç’lik tabletler üreten Sony, Xperia Z3 Tablet Compact ile popülaritesi artan 8 inç tablet pazarına adımını atmış oldu.

213.4 x 123.6 x 6.4 mm.’lik boyutlara sahip olan Sony Xperia Z3 Tablet Compact, tartıda sadece 270 gram çekiyor. Oldukça ince ve hafif olan cihaz, suya dayanıklı olmasıyla şirketin daha önce ürettiği Xperia serisi tabletlerin geleneğini sürdürüyor. Xperia Z serisinin tasarım dilini koruyan tablet, minimalist ancak yüksek kaliteli bir cihaz imajı çiziyor. Paslanmaz çelikten köşeler ve sertleştirilmiş camla kaplı ön panel bu imaja katkıda bulunuyor.

8 inç’lik Triluminos ekranı Sony Live Colour LED destekliyor. 1920 x 1080 piksel çözünürlüğündeki ekran, 2775 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bu rakam Sony Xperia Z3 Tablet Compact’ın Retina ekranlı iPad mini veya Samsung Galaxy Tab S gibi rakiplerinin detay seviyesine ulaşamayacağı anlamına geliyor.

Dört çekirdekli, 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemciye 3 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Bu alanın üzerine microSD kart desteğiyle 128 GB daha eklenebiliyor. Kamera konusunda Z3 ailesinin kalanından ayrılan Sony Xperia Z3 Tablet Compact, 8.1 megapiksel bir arka kameraya sahip. Xperia Z3 serisi akıllı telefonların 4K çekim özelliği bu tablette bulunmuyor. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan Sony Xperia Z3 Tablet Compact, LTE ve sadece Wi-Fi bağlantılı modelleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Sonbaharda piyasaya sürülecek tabletin satış fiyatı konusunda bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER