Manşetler

Sony Xperia Z2 resmiyet kazandı: 5.2 inç ekran, Snapdragon 801 işlemci, 4K video kayıt

Sony Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi kapsamında gerçekleştirdiği etkinlikle yeni gözde akıllı telefonu Xperia Z2’yi resmen duyurdu. Geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıtılan Xperia Z1’in takipçisi olan akıllı telefonda 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5.2 inç bir ekran bulunuyor.

sony-xperia-z2-240214

Xperia Z1 ile aynı ekran çözünürlüğüne sahip olsa da, Xperia Z2’de Sony’nin Live Colour LED adını verdiği yeni ekran teknolojisi kullanılması sayesinde ekran performansının yükseltildiği belirtiliyor. IPS LED ekrana kırmızı ve yeşil fosforlar eklenmesiyle renk gamı genişlerken, Sony Live Colour LED teknolojisinin renkleri aşırı doygunluk oluşturmadan daha canlı hale getireceğinin altını çiziyor.

Xperia Z2’de dört çekirdekli, 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 801 işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 3 GB RAM ve 3200 mAh kapasiteli bir pil eşlik ediyor. Tasarım bakımından Xperia Z serisinin alışılagelmiş düz çizgilerini koruyan Xperia Z2, suya karşı dayanıklı bir kasaya sahip.

Xperia Z2’de ses kalitesini geliştirmeye ayrı bir önem gösteren Sony, hoparlörleri cihazın ön kısmına yerleştirmesine ek olarak, yeni bir gürültü önleme teknolojisini kullanıyor. Sony MDR-NC31EM kulaklıklarla birlikte çalışan bu teknoloji sayesinde kullanıcılar büyük kulaklıklara muhtaç kalmadan gürültü önleme teknolojisinden faydalanabilecek.

20.7 megapiksel Exmor RS sensöre sahip olan Xperia Z2’de yeni kamera uygulamaları da bulunuyor. 4K video kayıt yeteneğine sahip olan Xperia Z2 ile kaydedilen görüntüler ise hem cihazda hem de MHL aracılığıyla başka bir ekranda oynatılabiliyor. SteadyShot görüntü sabitleme teknolojisi de akıllı telefonun özellikleri arasında yer alıyor.

Xperia Z1’e göre daha hafif ve ince bir kasaya sahip olan Xperia Z2, mart ayı içinde küresel çapta satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyatı hakkındaysa şu an için bir bilgi verilmiş değil.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER