Teknoloji

PS4 Uzaktan Oynama desteği Sony Xperia Z2’de

sony-xperia-z2-inceleme-00024

Sony Xperia Z2 için yayınlanan Android 4.4.4 KitKat güncellemesiyle birlikte daha önce Sony Xperia Z3 ve Xperia Z3 Compact için sunulmuş olan PS4 Uzaktan Oynama desteği Sony’nin bu yılın başlarında duyurusunu gerçekleştirdiği Android telefonu içi de gelmiş oldu.

PS4 Uzaktan Oynama (Remote Play) özelliği sayesinde Sony Xperia Z2 kullanıcıları aynı Wi-Fi ağına bağlı olan PS4’lerine bağlanıp oyun oynamaya akıllı telefonlarında devam edebilirler. TV kullanım hâlindeyken de DUALSHOCK4 Wireless Controller kablosuz kumandalarıyla PS4’e bağlanıp Sony Xperia Z2’yi PS4’ün ikinci ekranı gibi kullanabilirler.

Güncelleme ile gelen Hızlı Ayarlar özelliği daha önce olmadığı bir hızla cihazları kişiselleştirebilme imkanı sunarken, Akıllı Ekran özelliği cihazı tutma şekline göre ekranın hangi yöne döndürülmesi gerektiğine otomatik olarak karar veriyor ve istem dışı ekran döndürme hareketinin yapılmasını engelliyor. Record Screen ekran görüntüsü alır gibi o anda ekranda yapılanları kaydetmeye imkanı sağlıyor. Record Screen ile bir özelliği başkasına göstermek veya oyunda alınan yüksek bir skoru kaydetmek, hatta PS4 Remote Play (PS4 Uzaktan Oynama) ile bir oyunun nasıl oynandığı kolayca gösterilebilecek. 

Bu arada Android 4.4.4 güncellemesiyle birlikte Sony Xperia Z2’ye Ultra STAMINA modu da geliyor. Bu modun varlığı sayesinde telefonun kamera, telefon, SMS gibi temel işlevleri dışındaki uygulamalar engelleniyor, ayrıca Wi-Fi ve 3G erişimi de devre dışı bırakılıyor. Böylelikle az kalan pille telefonun daha uzun süre çalışması sağlanıyor.

Bluetooh Unlock özelliği ile SmartBand, SmartBand Talk gibi Bluetooth özellikli aksesuarlar ve kulaklıklar da devreye giriyor.

Anlayacağınız, Android 4.4.4 KitKat güncellemesiyle birlikte Sony Xperia Z2 sahipleri, daha önce Xperia Z3 ve Z3 Compact ile gelmiş olan özelliklere erişim imkanı yakalıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER