Teknoloji

Sony Xperia Z2 ile ilgili ilk ipuçları ortalıkta dolaşmaya başladı

Sony Xperia Z1’in resmiyet kazanmasının üzerinden uzun zaman geçmeden bu telefonun takipçisi olarak nitelendirilen yeni bir model için dedikodu değirmeninin çarkları dönmeye başladı. Şimdilerde Sony Xperia Z2 gibi bir cihazın varlığından bahsediliyor.

sony-xperia-z-inceleme-00020

Çeşitli kaynaklar tarafından dile getirilen bilgilere göre şu anda Avatar kod adıyla anılan ve C770X model numarasını taşıyan cihazın CES 2014’te resmiyet kazanması bekleniyor.

Xperia Z2’nin öne sürülen teknik özellikleri arasında 5.2 inç Full HD ekran, Qualcomm Snapdragon MSM8974AB yongaset, 3 GB RAM, Z1’dekiyle aynı olacak şekilde 20.7 megapiksel kamera ve Android 4.4 KitKat sürümü bulunuyor.

Bu arada Sony’nin Xperia Z1 mini olarak adlandırılacak bir başka cihaz üzerinde de çalıştığı söyleniyordu. Söz konusu cihazda 4.3 inç gibi daha küçük boyutlu bir ekran bulunacak, ancak bu telefon diğer teknik özellikleri bakımından Xperia Z1’^den geri kalmayacak.

Hem Xperia Z1 mini hem de Xperia Z2 ile ilgili dedikodulara şu an için biraz ihtiyatlı yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

İlgili >> Esato, TechKiddy, PhoneArena

İLGİLİ HABERLER