Manşetler

Sony Xperia Z Ultra’nın nasıl bu kadar ince olduğunun “inceliklerini” açıkladı

Geçtiğimiz yaz aylarında tanıtılan Sony Xperia Z Ultra, sadece Sony’nin en ilginç Android cihazları arasında yer almakla kalmıyor, ayrıca en ilginç akıllı telefon-tablet melezi cihazlar arasında bulunuyor.

sony-xperia-z-ultra-1

6.44 inç Full HD ekrana sahip olan ve su geçirmez kasası bulunan telefon sadece 6.5 mm.’lik kalınlığıyla en ince Full HD ekranlı cihaz olma özelliğini taşıyor.

Sony hazırladığı bir infografikle bu cihazın nasıl bu kadar ince olduğuna dair detayları paylaştı. Görüntü panelinin büyüklüğünün bu durumda önemli payı bulunuyor. Sony cihazın yüzey alanını bir hayli geniş tutarak ana kartın tüm özelleştirilmiş bileşenleri rahatlıkla almasını sağlıyor. Ayrıca 3000 mAh kapasiteli batarya da geniş yüzey alanı sayesinde 3 mm. gibi çok düşük bir kalınlığa ulaşabiliyor. Sıcaklığı düzenlemek için ekran ve ana kart arasında da bir insan saç teli kadar ince bakır plaka kullanılmış.

sony-xperia-z-ultra-incelik-infografik-160913

Sony Xperia Z Ultra’nın önümüzdeki haftalarda Türkiye piyasasına da girmesi bekleniyor. Bu melez telefonu geçtiğimiz aylarda deneyimleme fırsatı bulmuştuk, izlenimlerimizi Xperia Z Ultra ön inceleme yazısında bulabilirsiniz.

İlgili >> Sony Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER