Manşetler

6.4 inç’lik ekrana sahip Sony Xperia Z Ultra resmen duyuruldu

Bu yılın başında gözde Android telefonu Xperia Z ile Samsung’un Galaxy S serisine rakip olan Sony, yeni akıllı telefonu Xperia Z Ultra ile Galaxy Note serisiyle rekabete girmeye hazırlanıyor. Bir cep telefonu için ”devasa” olarak nitelendirilebilecek 6.4 inç’lik bir ekran barındıran Xperia Z Ultra da tıpkı küçük kardeşi Xperia Z gibi suya dayanıklı. Dünyanın en büyük full HD ekranına sahip akıllı telefonu olarak tanımlanan Xperia Z Ultra’da Sony’nin TRILUMNIOS ekran teknolojisi kullanılmış.

sony-xperia-z-ultra-250613

X-Reality özelliği sayesinde Xperia Z Ultra’da gösterilen fotoğraf ve videolar ekrana en uygun boyuta ve çözünürlüğe getiriliyor. Bu özellik sayesinde düşük çözünürlüklü içeriklerin de akıllı telefonun 1080p ekranında net bir biçimde izlenmesi mümkün oluyor. Xperia Z Ultra suya dayanıklılık konusunda Xperia Z’nin de üstüne çıkıyor. 212 gram ağırlığındaki akıllı telefon 179 x 92 x 6.5 mm. boyutlarında.

sony-xperia-z-ultra-2-250613

Kutusundan Android 4.2 Jelly Bean ile çıkacak olan Xperia Z Ultra’da Sony’nin medya uygulamaları setini elden geçirdiği görülüyor. WALKMAN, Müzik ve Albümler uygulamalarını yenileyen şirket, uygulamaların paylaşım fonksiyonlarını genişletirken, bulut entegrasyonunu da artırdığını açıkladı. 2.2 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındıran Xperia Z Ultra’da 4G LTE, NFC, Wi-Fi ve Bluetooth bağlantı özelliği bulunuyor. Snapdragon 800 işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor.  Cihazın arkasında 8 megapiksel Exmor-RS kamera yer alırken, ön kamera 2 megapiksel çözünürlüğünde. Sony’den yapılan açıklamada Xperia Z Ultra’nın bekleme süresi 790, konuşma süresiyse 14 saat olarak duyuruldu.

sony-xperia-z-ultra-3-250613

Kondüktif bir uca sahip tüm kalemler Xperia Z Ultra’da kullanılabilecek. Sıradan kurşun kalemlerin de bu gruba dahil olabileceğini belirtmek gerek. Siyah, beyaz ve mor renk seçenekleriyle satışa sunulacak Xperia Z Ultra ile birlikte kullanıcılara mini bir Bluetooth kulaklık da armağan edilecek. Xperia Z Ultra bu yılın üçüncü çeyreğinde küresel olarak satışa sunulacak.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER