Manşetler

Sony Xperia Z Ultra sadece Wi-Fi versiyonu bu hafta Japonya’da satışa sunuluyor

Sony, Xperia Z Ultra akıllı telefonunun sadece Wi-Fi versiyonunu çıkardı, böylelikle akıllı telefonunu bir mini tablete dönüştürmüş oldu.

sony-xperia-z-ultra-inceleme-00011

Geçtiğimiz pazartesi günü Sony’nin geliştirici web sitesinde Xperia Z Ultra’nın sadece Wi-Fi desteğine sahip versiyonuna ait detaylara rastlanmış, hatta bunun öncesinde de Sony’nin böyle bir girişimde bulunacağına dair ipuçları görülmüştü.

Sony’nin konuyla ilgili olarak yayınladığı basın bülteninde yeni Xperia Z Ultra bir tablet olarak nitelendiriliyor. Aslında bu doğru, geçtiğimiz günlerde yayınladığımız Xperia Z Ultra incelemesinde de bu akıllı telefonun aslında daha çok bir tablet hissi verdiğini dile getirmiştik. 6.4 inç, 1080p ekrana sahip olan bir ürünü bu şekilde nitelendirmek daha doğru oluyor.

Xperia Z Ultra’nın 3G versiyonundaki teknik özellikler aynen korundu. 6.44 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 3050 mAh kapasiteli batarya, su geçirmez gövde gibi özelliklerin yanı sıra GPS, Bluetooth 4.0 ve NFC gibi kablosuz bağlantı destekleri de Xperia Z Ultra’nın mini tablet versiyonunda yer alıyor.

7 inç’ten daha küçük bir ekran sahibi tablet satın almak isteyenler için Xperia Z Ultra iyi bir seçim gibi görünüyor. Ancak ürünün ucuz olmayacağı görülüyor. Henüz sadece Japonya’da, bu hafta içinde piyasaya sunulacak mini tablet, yaklaşık 1120 TL civarında bir fiyattan alıcı bulmaya çalışacak. Xperia Z Ultra’nın Japonya dışında satışa çıkıp çıkmayacağıyla ilgili olarak şu an için net bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER