Teknoloji

Sony Xperia telefonlarına yeni kullanıcı arayüzü geliyor

sony xperia xz2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony xperia xz2Eğer Sony’nin sürekli gelişen Xperia telefon serisi içinde aynı kalan bir bileşene örnek vermemizi isterseniz, bu yazılım olurdu. Sony Xperia kullanıcı arayüzü, her ne kadar son yıllarda saf Android’den unsurları bünyesinde daha fazla biçimde barındırsa da, genel tasarımının hemen hemen aynı kaldığını söyleyebiliriz. Ancak bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor.

Sony mevcut Xperia Home başlatıcısı üzerinde yaptığı çalışmaları bitirme kararı aldıktan sonra, şirketin yöneticilerinden Erika Prymus, yeni bir Ana Ekran uygulaması üzerinde çalıştıklarını belli etti. Yeni yazılımla ilgili fazla detay yok, ancak Sony’nin Android P’nin dokunmatik hareketlerle uyumlu gezinti sunan yeni yapısına uyum sağlaması muhtemel görünüyor.

Teknoloji şirketi kullanıcıların bu yeni kullanıcı arayüzüyle ne zaman tanışacakları konusunda net bir bilgi vermedi. Ancak Sony’nin hâlâ yılın her bir yarısında amiral gemisi akıllı telefon çıkarma stratejisini takip ettiğini biliyoruz. Bu nedenle yaz sonunda beklenen yeni bir Sony Xperia telefonunda yeni uygulama başlatıcısını da görmemiz söz konusu olabilir. Değişikliklerin yüzeysel mi, yoksa geniş kapsamlı mı olacağını da o zaman göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER