Manşetler

Sony Xperia T2 Ultra ve Xperia T2 Ultra Dual büyük ekran sevenlere hitap ediyor

Sony, Xperia T2 Ultra ve Xperia T2 Ultra Dual olarak adlandırdığı iki yeni Android cihazının duyurusunu yaptı.

sony-xperia-t2-ultra-dual-140114-2

Her iki cihaz da 6 inç ekran barındırıyor, ancak ekran çözünürlükleri tıpkı Huawei Ascend Mate ve Samsung Galaxy Mega 6.3’te olduğu gibi 720p ile sınırlı tutuluyor.

Sony her iki cihazın da Çin, Orta Doğu, Afrika, Asya Pasifik gibi gelişmekte olan pazarlara odaklandığını kaydetti. Ne Xperia T2 Ultra ne de Xperia T2 Ultra Dual için fiyat bilgileri açıklanmadı.

Sony Xperia T2 Ultra, Xperia Z serisinin tasarımını yansıtan bir tasarıma sahip, ancak suya dayanıklılık özelliğini taşımıyor. Telefonun 6 inç ekranını çevreleyen çerçeve kenarlardan biraz kısaltılmış; Sony ekranın telefonun kenarlarının 2.5 mm. sonrasında başladığının altını çiziyor.

7.6 mm. kalınlıklı gövdesi 173 gr. ağırlığa sahip olan Xperia T2 Ultra ergonomi açısından kendi sınıfındaki cihazlar içinde iyi bir yere sahip gibi görünüyor.

Telefonun içinde 1.4 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon yongaset, 1 GB RAM ve 8 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde telefonun dahili hafızasını 32 GB’ye kadar artırmak mümkün oluyor.

3000 mAh kapasiteli pil taşıyan Xperia T2 Ultra, Sony’nin özelleştirilmiş Android yazılımıyla birlikte gelen Stamina pil koruma işlevleri sayesinde nispeten uzun bir çalışma süresi sağlıyor.

Telefonun arkasında 13 megapiksel, Exmor R sensörlü kamera bulunuyor. Buna önde 1.1 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera eşlik ediyor. Sony’ye göre bu kamera sınıfının en iyisi ve zaman kaydırmalı çekim ve kolaj gibi özelliklerin de bulunduğu akıllı işlevleri barındırıyor.

Sony Xperia T2 Ultra 4G LTE desteği ve NFC’yi de bünyesinde barındırıyor. Çift SIM kart desteğinin esnekliğini yaşamak isteyenler için Xperia T2 Ultra Dual de sunuluyor.

İlgili >> Sony Mobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER