Teknoloji

Sony Xperia M4 Aqua ile orta sınıf akıllı telefonları yeniden tanımlamayı sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-xperia-m4-aqua-020315

Sony, amiral gemisi telefonu Xperia Z3’ü geçtiğimiz eylül ayında tanıtmasının ardından kendisi için uzun sayılabilecek bir sessizliğin içine girmişti. Pek çok kişi Japon şirketin MWC 2015’te Xperia Z4’ü görücüye çıkarmasını beklese de, Sony tercihini orta sınıfta konumlanan bir cihazdan yana kullandı ve Xperia M4 Aqua’yı tanıttı. Kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkan 5 inçlik Xperia M4 Aqua’nın Xperia Z3’e olan benzerliği hemen göze çarparken, bu benzerliğin bilinçli olarak tesis edildiğini vurgulamak gerekiyor.

Xperia M4 Aqua, Sony’nin orta sınıf akıllı telefonları yeniden tanımlama hareketinin en son hamlesini oluşturuyor. Şirket üst sınıf akıllı telefonların özellik ve tasarımında kesintiler gerçekleştirerek bu cihazları daha uygun fiyatlar karşılığında sunuyor. Xperia M4 Aqua da bu anlayış çerçevesinde Xperia Z3’ün OmniBalance tasarımını plastiğe dönüştürüyor. 136 gram ağırlığındaki Xperia M4 Aqua, Xperia Z3’e kıyasla oldukça hafif olsa da; geri kalan özellikler konusunda fazla taviz vermediği rahatlıkla söylenebilir. Snapdragon 615 işlemci, 2 GB RAM, LTE, iki günlük kullanım ömrü sunan 2400 mAh pil ve üzeri camla kaplı IPS ekran Sony Xperia M4 Aqua’nın özellikleri arasında yer alıyor.

7.3 mm. kalınlığındaki Xperia M4 Aqua’nın arkasında 13 megapiksel Exmor RS kamera, önünde ise 5 megapiksel kamera bulunuyor. Görüntülemenin en kuvvetli yönlerinden biri olduğuna inanan Sony, bu inancını Xperia M4 Aqua’ya sınıfına göre gelişmiş olarak nitelenebilecek kameralar yerleştirerek gösteriyor. Pil ömrü ve su geçirmezlik ise Sony’nin Xperia M4 Aqua’da önem verdiği diğer satış noktaları arasında bulunuyor. Xperia M4 Aqua, 1.5 metre derinliğindeki bir suda 30 dakika boyunca rahatlıkla kalabiliyor. Sony’nin daha önce piyasaya sürdüğü suya dayanıklı cihazlara kıyasla da bir ilerleme kaydeden Xperia M4 Aqua, tamamen kuruduktan sonra sorunsuz bir şekilde şarja takılabiliyor. Yani akıllı telefonda girişleri sudan korumak için herhangi bir başlık bulunmuyor.

Kutusundan Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çıkacak olan Sony Xperia M4 Aqua, ilkbahar aylarında satışa sunulacak. Avrupa’da Sony’nin yeni telefonunu satın almak için 299 avro ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER