Manşetler

Sony Xperia i1 Honami’nin 20 megapiksel G lens kamerası görüntülendi

Sony son zamanlarda hakkında çok fazla sızıntı gördüğümüz akıllı telefonu Sony Honami’yi gizli tutmayı pek başaramıyor. Bu telefona ait yeni fotoğraflar internete düştü. Vietnam’da yayın yapan teknoloji sitesi Tinhte tarafından paylaşılan fotoğraflarda cihazın arkasını, yanında henüz gizli tutulan megapiksel sayısının XX.X ile temsil edildiği G-lens kamerayla birlikte görmek mümkün oluyor.

sony-xperia-i1-honami-kamera-020813-1

Her ne kadar kameranın yanındaki bilgiler gizli tutuluyor olsa da, paylaşılan ekran görüntüsü  G-lens kameranın 20 megapiksel sensöre sahip olacağını ve 5248 x 3936 çözünürlüklü fotoğraflar üretebileceğini gösteriyor. Bu da, beklendiği gibi, akıllı telefon pazarında megapiksel savaşlarının daha da kızışacağını gösteriyor.

sony-xperia-i1-honami-kamera-020813-2

Xperia i1 olarak çıkması muhtemel olan bu cihaza yönelik geçmişteki sızıntılar 5 inç 1080p ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli batarya gibi başlıca teknik özellikleri işaret ediyordu. Ayrıca önde de 2 megapiksel kameranın bulunması, 4G LTE ve NFC gibi kablosuz bağlantı desteklerinin de yer alması tahminler arasında bulunuyor.

Sony’nin Honami kod adıyla anılan Xperia i1’i yakında piyasaya süreceği geçtiğimiz ay ortalarında Sony Güney Kore birimi CEO’su Kenji Sakai tarafından doğrulanmıştı. Söz konusu telefonun 6-11 Eylül tarihleri arasında Berlin’de düzenlenecek IFA’da resmiyet kazanması bekleniyor.

İlgili >> GSM Arena, Tinhte

İLGİLİ HABERLER