Teknoloji

Sony Xperia i1 Honami’nin teknik özellikleri sızdı

Sony Güney Kore’den 20 megapiksel kameralı Sony Xperia i1’in varlığıyla ilgili doğrulama gelmesi, gerçekten de önümüzdeki dönemde akıllı telefon pazarında yüksek çözünürlüklü kameralara sahip cihazlar göreceğimizi gösteriyor. Bu gelişmenin hemen ardından da beklenen Sony cihazına ait olduğu iddia edilen teknik özelliklerle ilgili bilgiler geldi.

sony-xperia-i1-honami-dedikodu-150713

Tayvanlı ePrice sitesinin verdiği bilgilere şüpheyle yaklaşmakta fayda olduğunu baştan belirtelim. Yine de, dikkate almadan da geçmeyelim. Sitede yazılanlara göre Honami kod adıyla anılan Sony Xperia i1’de 20.7 megapiksel, 1/2.3 inç sensörlü kamera bulunacak. Nokia Lumia 1020’de yer alan 1/1.5 inç’lik sensörün yanında bu sensörün biraz sönük kaldığını belirtmek gerek. Ancak pazarın genelini değerlendirdiğimizde Xperia i1 kamera özellikleri bakımından güçlü olacak gibi duruyor.

20.7 megapiksel kamera dışında Xperia i1’in 5 inç, 1080p ekran, dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSD kart yuvası ve 3000 mAh kapasiteli pil gibi teknik özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Bu arada cihazın önünde de görüntülü görüşmeler için 2 megapiksel kameranın bulunduğu, aynı zamanda cihazın 4G LTE ve NFC desteğine sahip olacağı da iddia ediliyor.

Sony Xperia i1’in önümüzdeki eylül ayında Berlin’de düzenlenecek IFA etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> ePrice

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER