Teknoloji

Sony yeni Xperia telefonunun tanıtım tarihini açıkladı

sony xperia 1.1

Sony, ağustos ayının son günlerinde Xperia 1 III modelini tanıtmıştı. Bir süre sonra Xperia 5 III’ü satışa sunan şirket, ana vatanı Japonya’da da Xperia 10 III Lite modelini sessiz sedasız duyurmuştu. Japon teknoloji devi, şimdi sürpriz olarak tanımlanabilecek yeni bir duyuruya hazırlanıyor.

Xperia ailesinin yeni üyesi 26 Ekim’de tanıtılacak. Bu yeni üyenin bir telefon olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira Sony’den yapılan paylaşımda Xperia markası oldukça ön planda bulunuyor. Türkiye saatiyle 16:00’da başlayacak etkinlik, Xperia YouTube kanalında yayınlanacak.

Sony’nin Mark IV telefonlarını tanıtması için henüz vakit oldukça erken. Qualcomm henüz en yeni Snapdragon işlemcisini duyurmuş değil. Buna ek olarak Mark III serisi modeller de yeni piyasaya sürüldü. Etkinlikte tanıtılacak cihaz için akıllara gelen ilk seçenek orta segment bir telefon olsa da, bu gruptaki cihazlar genellikle sessiz sedasız tanıtılıyor. Xperia 10 III Lite’ın sessiz şekilde duyurulması bunun en iyi örneği olabilir.

sony xperiaSony cephesinden son zamanlarda gelen haberlerde PlayStation, kulaklıklar, aynasız kameralar gibi ürünler ön plana çıkıyor. Mobil cihaz biriminin akıbetiyle ilgili haberler de zaman zaman gündeme gelse de, yeni telefonlar bir süredir konuşulmuyordu. Dolayısıyla 26 Ekim’de yapılacak Sony Xperia etkinliğinin bir sürpriz olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER