Teknoloji

Sony Xperia 5 kamera performansıyla göz doldurmadı

sony xperia 5

Her ne kadar aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülke pazarlarından çekilmiş olsa da, Sony henüz pes etmemiş durumda. Şirket elinde tuttuğu küçük pazar payını da korumak için inatla savaşıyor. Bu uğurda her yıl iki sefer telefon çıkarma alışkanlığından vazgeçmiyor. 2019 için de yılın ilk yarısında Xperia 1’i, ikinci yarısında da onun küçük ikisi Xperia 5’i gördük. Görünen o ki, Xperia 5 kamera konusunda pek de iyi sonuçlar sergilemiyor.

Eğer Sony’nin şu anda sunduğu en iyi telefon Xperia 5 ise, bu telefonun rekabette uzun süre hayatta kalması zor görünüyor. Özellikle uygun fiyatlı akıllı telefonların bulunduğu ve daha iyi selfie kameralarla iyi fotoğraflarla çekme imkanını sunduğu bir ortamda durum bu şekilde.

Xperia 5, DxOMark tarafından testten geçirildi. İncelemede DxOMark’ın selfie kameraları için getirdiği daha yeni sistem de kullanıldı. Bu telefon iPhone X veya Galaxy S8 gibi 2017 model amiral gemisi telefonlardan daha iyi sonuçlar sergiliyor. Ne var ki, sıralamanın ikinci yarısında yer alıyor. Xperia 1’e göre çok küçük bir ilerleme kaydettiğini de söylemek gerekiyor. Bu da Sony’nin 2019’un ilk yarısında çıkan akıllı telefonunun kusurlarından, özellikle de selfie kamera tarafında bir şey öğrenmediğini gösteriyor.

Anlayacağınız, Xperia 5’in de Xperia 1 gibi etkileyici bir selfie kamera performansı bulunmuyor. Bu telefonun önünde 8 megapiksel, f/2.0 lens yer alıyor. Bu kamera en üst seviyede değil, ancak Sony’nin görüntü sensörleri tarafında, dijital kameralarından bilinen bir ünü ve deneyimi var. Selfie kameraya bunlar yansıtılmamış gibi görünüyor.

Tabii ki, Xperia 5’in selfie tarafında hiçbir şey sunmadığını da söyleyemeyiz. DxOMark, dışarıda yeterli ışık altında bu kameranın iyi iş çıkardığını ve üst seviye otomatik odağa sahip olduğunu söylüyor. Ne yazık ki, bunlar gürültü, kumlanma, renk problemleri veya derinlik tahmin hataları gibi, ön kameranın kusurlarını örtmüyor.

Sonuç olarak Xperia 5’in ortalama puanı, 79 ile Xperia 1’in biraz daha üstünde çıkıyor. Xperia 5, yurt dışında Xperia 1’den yaklaşık 1000 TL kadar daha ucuza satılıyor. Buna rağmen her iki cihaz neredeyse aynı arka kamera sistemini barındırıyor ve bunlar da DxOMark’tan iyi sonuçlar elde edemedi. Her şey birlikte değerlendirildiğinde, sorunları çözmek için organizasyon değişiklikleri yapılsa da, Sony’nin Xperia telefonların hâlâ pazarın beklentilerini karşılayamıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER