Manşetler

Sony Xperia 1 IV gelişmiş kamera ve canlı yayın özellikleri ile geliyor

sony xperia 1 iv

Sony, bugün kamera teknolojileri tarafındaki uzmanlığından büyük ölçüde yararlandığı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xperia 1 IV’ü duyurdu. Şirketin belirttiğine göre Sony Xperia 1 IV, “dünyanın ilk gerçek optik 85-125 mm zum lensi, 120 fps’de gerçek 4K, canlı akış ve harici monitör yetenekleri ve bir Snapdragon 8 Gen 1 mobil platform çipi” gibi bir dizi “yenilikçi, görüntü odaklı özellik” sunuyor.

Xperia 1 IV’ün en önemli özelliği, spor, vahşi yaşam ve daha fazlası gibi senaryo ve koşullar için yeterli olan 85-125 mm eşdeğeri yakınlaştırma aralığı sunan telefoto kameradır. Sony bunu nasıl başardığını söylemedi, ancak Huawei gibi diğer şirketler, akıllı telefonlarda optik yakınlaştırma oluşturmak için 90 derecelik periskop tarzı sistemler kullanıyor.

Telefoto kameranın yanında üzerinde 16 mm ve 24 mm lensler (35 mm eşdeğeri) ve uçuş süresi sensörü bulunuyor. Tüm kameralar 120 fps’ye kadar çekim hızlarına sahip 12 megapiksel Exmor RS sensörü kullanır. Bu, telefonun 4K 120 fps video veya 4K’da 5x ağır çekim eşdeğeri kaydetmesini sağlar.

Diğer kamera özellikleri arasında bir Optical SteadyShot sistemi ile birlikte gerçek zamanlı Eye AF ve her lensle gerçek zamanlı izleme bulunuyor. Tüm lensler, yansımaları azaltırken kontrastı ve keskinliği artırmak için tasarlanmış Zeiss T* kaplamalı Zeiss optiklerini kullanır. Ön kamera, önceki modellerden daha büyük, 12 megapiksellik yeni bir Exmor RS sensörü kullanıyor. Bu, daha az ışıkla daha iyi selfie fotoğraflar çekmenize olanak tanır.

sony xperia 1 iv

Sony, video içerik oluşturucularını cezbetmek için bazı uygulamalar ve yazılım özellikleri de ekledi. Xperia 1 Pro’da olduğu gibi, kullanıcıların odak, pozlama ve beyaz dengesi gibi ayarları kayıt sırasında bile manuel olarak ayarlamasına olanak tanıyor. Ayrıca, 4K HDR çoklu kare çekim özelliğine sahiptir ve çözünürlük kaybı olmadan daha geniş dinamik aralığa sahip videolara olanak tanıyor.

Ayrıca Sony, 240Hz hareket bulanıklığına sahip 120Hz HDR ekran ve 240Hz dokunmatik tarama hızı sayesinde Xperia 1 IV ile “en üst düzey mobil oyun deneyimi” vadettiğine dikkat çekiyor. Snapdragon Gen 1 Mobil Platform tarafından destekleniyor ve performansı artırmak için Qualcomm’un Snapdragon Elite Oyun özelliğini kullanıyor. Bunların yanı sıra, Sony’nin bir şarj cihazına bağlıyken oyun sırasında bile yüksek sıcaklıklarda performansı otomatik olarak azalttığını söylediği “Isı Bastırma güç kontrolü” adlı özellik de bulunuyor.

sony xperia 1 iv

Xperia 1 IV, canlı yayınları iyiileştirecek birtakım özelliklere de sahip. Ayrıca Videoography Pro modunu kullanırken Eye AF ve nesne izleme özelliklerine erişilebiliyor. Sony, uyumlu herhangi bir Alpha kameradan canlı yayın yaparken, Sony’nin Vlog Monitor ile eşleştirildiğinde harici bir monitör olarak da kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca kullanıcılar arka kameraları kullanarak canlı yayın yapabilirler.

Diğer Sony Xperia 1 IV özellikleri arasında sub6 ve mmWave 5G desteği  WiFi 6E, 12GB RAM, microSD kartlı 512GB depolama ve 5000 mAh pil yer alıyor. Telefon 1 Eylül 2022’de ABD’deki Sony bayilerinde yaklaşık 1600 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Sony, mor rengin sadece web sitesinde satılacağını söyledi.

sony xperia 1 iv

Sony yıllarda olduğu gibi, yeni Xperia 1 IV modelinin Türkiye’de satışa sunulmasını beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER